A finom, pergős bulgur készítése szinte gyerekjáték. Maga a bulgur a Közel-Keleten nagyon népszerű. Búzaszemekből állítják elő, amelyeket, kiszárítanak és feldarabolnak, ezért hívják más néven búzatöretnek is. Nálunk inkább a világos változata kapható, de létezik egy sötétebb típus is, amelynek erősebb, diós aromája van.

A bulgurt tedd meleg olajba, sózd meg, és pirítsd kevergetve három-négy percig. Ettől adja majd jól ki az ízét. Öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, adj hozzá egy kevés adalékanyag-mentes ételízesítőt, forrald fel, majd tedd a lángot takarékra, és fedd le a lábost. A lehető legkisebb lángon rotyogtatva hagyd, hogy a bulgur negyedóra alatt az összes vizet magába szívja. Mivel kevés benne a keményítő, nem ragad össze, mint a rizs, és változatos, egészséges köret.





Source link