A legendás énekes, Zámbó Jimmy immár 21 esztendeje nincs köztünk, testvérei azonban mindent megtesznek annak érdekében, hogy soha ne felejtse el őt az ország. 

Egyetlen lánytestvére, a hat évvel idősebb nővére, Zámbó Marietta sok éven át volt a Jimmy-emlékestek háziasszonya, így tartotta fenn öccse emlékét. 

Zámbó Jimmy nővére

Zámbó Jimmynek három idősebb testvére született, György, Marietta és Tihamér, valamint egy öccse, Árpy. Annak idején mind az öten együtt jártak bulizni, az egyetlen lány, Marietta pedig nagyon élvezte, hogy mindig négy fiú kíséri mindenhova. Így maximálisan biztonságban érezte magát az éjszakában. 

Zámbó Marietta 70 éves lett.

Fotó: RTL Klub/Fókusz

Zámbó Marietta mindig anyáskodó, gondoskodó típus volt, szeretett odafigyelni testvéreire, Jimmynek is mindig mindenben segített. Ezt hálálták meg a család férfi tagjai, amikor szerveztek neki egy álomszerű 70. születésnapi partit, ahová az RTL Klub Fókusz című műsorának stábja is ellátogatott. 

– Boldog vagyok, hogy ezt a kort elértem. Büszke vagyok arra is, hogy van egy 96 éves édesanyám, aki nagyon szuperül néz ki, és nagyon jó fej. Addig örülök, míg ő van, ha már Jimmy nincs. Szerintem ő ott fent tudja, hogy nekem születésnapom van, és a Jóistennel üzent nekem, hogy vigyázzak még magamra, csináljam tovább az ő emlékkoncertjeit – mesélte a kamerák előtt Zámbó Marietta, aki beszéd közben többször az ég felé tekintett. 

Zámbó Marietta egy Jimmyt ábrázoló medált viselt az estén.

Zámbó Marietta egy Jimmyt ábrázoló medált viselt az estén.

Fotó: RTL Klub/Fókusz

Zámbó Jimmy családja rendkívül összetartó, Marietta és fiútestvérei a mai napig ugyanabban a házban élnek, közel vannak egymáshoz. 

Zámbó Árpy lánya ilyen gyönyörű

A Zámbó család majd’ minden évben gálaesttel emlékezik meg tragikus körülmények között elhunyt testvérükről. Ez 2022-ben sem volt másként, megtelt a nézőtér Zámbó Jimmy emlékkoncertjén. A família sok tagja is részt vett az eseményen, Zámbó Árpy ritkán látott lányával, Edinával érkezett.

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: MTI

Source link