A legfinomabb sütőtök sütésének módjáról megoszlanak a vélemények: van, aki édesen szereti, más fűszeresen. Abban viszont mindenki megegyezik, hogy a tökéletes sütőtök kívül pirosra sült, belül pedig szinte krémes.

A tököt kívülről alaposan mosd meg, vágd félbe, és a magokat kapard ki belőle. Szeleteld két-három centi vastag cikkekre. Meghámozni nem kell: nyersen nagyon nehezen jön le a héja, amikor azonban megsült, már könnyedén kikanalazhatod a húsát belőle. Helyezd el egymás mellett a tökszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Natúran is nagyon finomak, de ha szeretnéd, ízesítsd őket egy kevés mézzel, gyömbérrel, chilivel, vagy tegyél melléjük egészben hagyott rozmaring- vagy kakukkfűágakat. Van olyan is, aki sózva-borsozva szereti. Told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe egy-másfél órára: minél nagyobbak a darabok, annál több időre. Amikor a teteje enyhén karamellizálódott, készen van.





Source link