A vicces videó egy TikTok trend népszerű felvételeit válogatja össze. A kutyák reakciója meglehetősen meglepő, talán ez is hozzájárul a komikus hatáshoz. Egyes kutyák szinte megijednek gazdáiktól, vagy úgy viselkednek, mintha nem ismernék fel őket. 

Az emberek számára talán az adja a vicces jelleget, hogy az állatok megijednek vagy meglepődnek, miközben semmi ijesztő nem történik. Ez pedig humoros lehet, de csak azért, mert a nézők tudják jól, hogy nincs valódi veszély. Sajnos az állatok ezzel nincsenek tisztában. 

Így válaszolnak a kutyák, mikor gazdájuk rájuk ugat

A trend hasonló ahhoz, mint amikor megborotválkozott apukák, akik addig nagy szakállt viseltek, újra találkoznak kisgyermekeikkel. A babák és totyogók ilyenkor sok esetben kifejezetten megijednek édesapjuktól vagy nem ismerik fel őket. Ez a nézők számára valóban vicces, egyrészt a meglepő reakció miatt, másrészt, mert tudják, hogy ez ugyanaz az ember.

A videó valóban vicces. A szakértők azonban nem ajánlják, hogy emberek ezzel kísérletezzenek, ugyanis megtörhetik kutyáik bizalmát, vagy akár arra késztetheti a kedvenceket, hogy úgy érezzék, meg kell védeniük magukat velük szemben.

A szakemberek szerint a probléma az, hogy míg a kihívás által ihletett videók nagy figyelmet kapnak, a felvétel olyan tevékenységet követel, ami megterhelő vagy felkavaró lehet a kutyák számára.

Ebben a videóban is látszik, hogy a felvételek többségében az állatok a stressz, a félelem vagy a kényelmetlenség jeleit mutatják, mint amilyenek a kidülledt szemek, a test és az arcvonások merevsége, a fülek behúzása.

Egyes kutyák visszaugatnak a gazdájukra, vagy megnyalják az ajkukat, ami egy ön-megnyugtató tevékenység, jele annak, hogy a kutya megpróbálja enyhíteni a helyzetet, amelyet kellemetlennek talál. Egyes állatok válasza, hogy vicsorognak vagy megpróbálnak elmenekülni.

Ha valaki szándékosan megijeszti kutyáját, lehet, hogy vicces videót készíthet vele, de idővel alááshatja kutyája belé vetett bizalmát. Azt is megkockáztathatja, hogy az állat megharapja, vagy úgy érzi, hogy meg kell védenie magát tőle: attól az embertől, akivel a legnagyobb biztonságban érezheti magát. 

10 tapintatlan állat, aki széttrollkodta a romantikus fotókat

Eszük ágában sem volt lemaradni a romantikus képekről ezeknek az állatoknak. Ha már ott voltak, jól beletrollkodtak a szerelmes fotókba.

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Source link