Erzsébet királynő szeptember 8-i halála után automatikusan Károly örökölte az uralkodói címet. Először egy közleményben emlékezett meg édesanyjáról, majd egy nappal később elmondta első beszédét, melyet a televízióban is közvetítettek.

Most pedig a palota az Instagramon és a Twitteren is megosztotta az új királyról az első hivatalos képet.

III. Károly első hivatalos képe

A fotó a Buckingham-palotában készült a múlt héten, III. Károly pedig éppen édesanyja egykori feladatát végzi rajta: a felvételen a piros dobozban található dokumentumokat nézi át, melyek az Egyesült Királyság és a Brit Nemzetközösség kormányaitól származó fontos információkat tartalmaznak. 

A posztban azt is elárulták, hogy II. Erzsébet uralkodása minden egyes napján kapott hasonló papírokat, még a hétvégéken és az ünnepnapokon is. Az egyetlen kivételt a karácsony képezte. A fotón III. Károly a dolgozóasztalánál ül, a háttérben pedig egy fekete-fehér kép is látható szüleiről. A posztot tovább lapozva azt is láthatod, ahogy II. Erzsébet olvassa a piros dobozban található dokumentumokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

III. Károlyt egyébként várhatóan csak jövőre koronázzák majd meg egy kisebb, visszafogottabb ceremónia keretein belül.

Ilyen volt Erzsébet királynő 17 évesen

Képes összeállításunkkal Erzsébet királynőre emlékezünk.

Source link