Megújult a népszerű Tapolcai Halas Lépcső, és gyönyörűbb mint valaha. Az első verzió még 2016-ban készült el, és hamar nemzetközi hírnévre tett szert.

A festményhez a művész több száz ecsetet használt el, melyekből egy kisebb csokor a lépcső alján található.

Megújult a Tapolcai Halas Lépcső

Hat év után, 2022 szeptemberében megújult a Tapolcai Halas Lépcső, derül ki a Varjas Art Facebook-bejegyzéséből. Varjas Judit helyi iparművész összesen 22 napig, napi 10-12 órát dolgozott a projekten, és a képek alapján kijelenthető, hogy megérte belefektetni a festménybe ezt a rengeteg energiát. 

A Halas Lépcső első „verzióját” Varjas Judit 2016-ban, összesen 16,5 nap alatt festette meg, és a mű rövid időn belül nemzetközileg is ismert lett. 

„2 színes koi pontyot, tavirózsát és a Malom-tóban található hínárt, amolyan „varjasjuditos” kacskaringós hullámokat álmodtam meg a 27 lépcsőfokra. Kiegészülve az oldalfalak és a felső járda festésével.” – fogalmaz a festményről a művész a bejegyzésben. 

A festmény elkészültéhez Varjas Judit több száz ecsetet használt el, melyekből egy kisebb csokor a lépcső alján található horgony mellett látható. A lépcső korlátjait egyébként kötelekkel, hálóval és fahalakkal dekorálták, a festő szerint „így került fel igazán az i-re a pont.” A lépcső tövében az ecsetcsokor és a horgony mellett egy gránittábla is található, amelyen a lépcsővel kapcsolatos legfontosabb információk szerepelnek. 

Varjas Judit a bejegyzésben arra kér mindenkit, hogy vigyázzanak az alkotására, fotózzák, osszák és hirdessék a megújult Tapolcai Halas Lépcsőt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

„Köszönöm Tapolca Város vezetőségének a megtisztelő felkérést és a végtelen bizalmat! Köszönöm mindenkinek aki hozzájárult akárcsak egy kedves szóval, üzenettel, kávéval, látogatásával, hogy legyen erőm kitartani ebben a nagy munkában! Az időjárás nem volt túl kegyes hozzám, de támogatásotokkal sokkal könnyebben vettem az akadályokat!  Köszönöm, hogy velem tartottatok ezen a nehéz , de különlegesen szép , alkotással teli hetekben!” – írja az iparművész. 

Összegraffitizte egy múzeum falát, és még pénzt is kapott érte: az egész épület megváltozott miatta

A lengyel utcai művész, NeSpoon gyönyörű, aprólékosan kidolgozott csipkegraffitijei egyre nagyobb figyelmet kapnak.

Borítókép: Getty Images Hungary

Source link