Egy kép néha többet mond minden szónál: a fotók, melyek a ’90-es években Dél-Koreában az utcán mászkáló fiatalokról készültek, sokat elárulnak. Egyfelől igazán jó hangulatúak az elkapott jelenetek, és sugárzik belőlük a ’90-es évek felszabadult hangulata. Másrészt meglepődve fedezheti fel az ember, hogy az ottani trendek meglehetősen hasonlítottak az itteniekre.

A ’90-es évek egyik általános divatcikke volt a rövid ujjú, vágott póló, ahol a köldök szabaddá vált. Az ilyen típusú pólók divatossá váltak olyan popénekesek hatására, mint Britney Spears vagy a Spice Girls. Nagyon gyakori volt, hogy e rövidített pólókat koptatott farmerrel párosítottak.

Ilyen volt Dél-Korea a 90-es években

Az 1990-es évek sarkalatos időszak volt Dél-Korea számára. A kormány liberalizálta a nemzetet. A koreai popzene intenzíven és kreatívan átalakult, ami a k-pop felemelkedésének előfutára volt. Az emberek jobb életet és szabadidőt, luxuscikkeket követeltek, így a fogyasztói szektorok fellendültek. A kommunizmus megbukott, így Dél-Korea biztonságosabbnak tűnt, mint korábban, és elkezdtek kereskedni Kínával, ami gazdagította Dél-Koreát. Az emberek elkezdtek külföldre utazni, és sokan ott is tanultak, és ekkor kezdődött az angolszász kultúra iránti rajongás. Ha nem is pontosan, de Magyarországon is hasonló folyamatok indultak el a ’90-es években. A képeket elnézve úgy tűnik, a fiatalok megjelenése sem volt nagyon különböző Magyarországon, mint Dél-Koreában.

Két éve Dél-Koreába költözött

A fiatal férfi már rengeteg képet készített Szöulról, melyek érzékletesen mutatják be a fővárost.

Képek forrása: Instagram/viintageheart; Instagram/ninetieseoul

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Source link