Sok egygyerekes szülő komoly kihívásként tekint a kétgyerekes létre. A kétgyerekesek pedig hasonlóképpen vannak az öttagú család gondolatával. Aztán három-négy gyerek után sokan azt mondják, már nem lesznek jelentősen nehezebbek a hétköznapok, ha eggyel többen vannak.

Brenda Stern és férje mindig is nagycsaládra vágytak, hiszen ők maguk is sok testvérrel nőttek fel. Jelenleg hat gyereket nevelnek.

Ilyenek egy hatgyerekes család hétköznapjai 

Brenda fotóit és tapasztalatait 2018 óta She plus five nevű Instagram-oldalán osztja meg. Az elnevezés az édesanyára és öt gyermekére utal, 2021-ben azonban megérkezett a hatodik gyerek is a családba. Ma már több mint 124 ezer követője van, akik örülnek, hogy betekintést nyerhetnek egy ma már nem hétköznapinak számító nagycsalád életébe. Legidősebb lányuk 11 éves, legfiatalabb gyermekük pedig egyéves.

A sokgyerekes létnek lehet egyfajta addiktív jellege. Brenda alábbi videójában erről mesél némi iróniával:

– Az elején azt mondtam magamnak, hogy ez nem lesz egy függőség. Aztán született még egy, és még egy, és még egy, és még egy, majd még egy. Most valahogy kezd függőségnek tűnni.

Sok édesanya számára ismerős probléma, hogy a mosnivaló valahogy soha nem fogy el a hétköznapok során. Brenda ebben a posztjában viccesen kérdezi a követőitől:

Mikor hajtogatod a szennyest?

A) amint kijön a szárítóból
B) hetente egyszer
C) amikor nincs tiszta fehérneműm
D) a lehető legritkábban

A család első lánya sürgősségi császármetszéssel született 2011-ben, a következő egy évvel később pedig programozott császármetszéssel. A következő négy szülés azonban természetes úton zajlott. Hazánkban az ilyesmi szinte lehetetlen lenne, ám Ohióban Brenda talált olyan orvost, aki nem osztotta az „egyszer császár, mindig császár” nézetet. A hatgyerekes édesanya erről a témáról mindig szívesen beszélget követőivel.

Sokan gondolnák, hogy hat gyerek mellett egy édesanyának semmi ideje nincs magára. Ez nagyrészt igaz, ám némi szervezéssel és segítséggel azért el lehet csípni egy-egy órát a napból. A család legkisebbje, az egyéves Ezra például, ha álmos és nyűgös, csak anyát akarja. Az édesapa azonban némi kreativitással megoldotta a helyzetet, és elaltatta a kisfiút.

Egy anya számára az egyik legnagyobb öröm, amikor látja, érzi azt az eltéphetetlen köteléket, ami a gyerekei között kezd kialakulni, és tudja, hogy az egy egész életen át elkíséri majd őket. Az alábbi videó egy sokszor ébredős éjszaka után készült a család legnagyobb és legkisebb gyermekéről. 

Source link