A hét elején jelentette be a Buckingham-palota, hogy III. Károly király és Kamilla királyné koronázási ceremóniája 2023. május 6-án lesz a Westminster-apátságban.

Már hetek óta pletykálták, mikor tartják meg az ünnepséget, több forrás korábban arról beszélt, hogy júniusban lesz a ceremónia, ám a vártnál előbbre hozták a dátumot végül. A rajongók szerint nem véletlen, hogy pont május 6-ra esett a választás, írta meg a Page Six.

Károly király koronázási dátuma kiszúrás Harryvel és Meghannal

A fanatikusok szerint egyértelmű, hogy Harry herceggel és Meghan hercegnével direkt akartak kiszúrni, pont ezért választották május 6-át. Aki nem tudná, ezen a napon lesz majd kisfiuk, Archie negyedik születésnapja.

Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

Mivel Harry az uralkodó fia, így biztosan ő is meghívást kap Meghannal a koronázási szertartásra, sőt, talán a gyerekek is részt vehetnek rajta. Ám ez azt is jelentené, hogy Károly ellopná a show-t Archie szülinapi bulijáról.

„Szóval ez a s*ggfej pont a kisunokája szülinapjára tűzte ki a koronázását?”, „Először azt hittem, hogy ezt a dátumot véletlenül választották ki pont erre a napra, de most már nem így gondolom! A cél az, hogy minden olyan pillanatot felülírjanak és a monarchiára irányítsanak, amely Sussex hercegéhez és hercegnéjéhez kapcsolódik. Így persze, hogy Archie szülinapján lesz a koronázás” – írták a Twitteren a felháborodott rajongók.

GettyImages-1240042816

Fotó: Patrick van Katwijk / Getty Images Hungary

Persze voltak olyan emberek is, akik a királyi család védelmébe keltek.

„Miért érdekel titeket annyira, hogy a két dátum direkt alakult így, vagy csak véletlen egybeesés? Archie már sokkal több időt töltött Kaliforniában, mint az Egyesült Királyságban. Egy kezünkön meg tudnánk számolni, a király hány alkalommal látta a kis unokáját!”, „A palotán és az egyházon múlt, mikor lesz a koronázás, valószínűleg senki sem tudta, hogy pont aznap lesz Archie negyedik szülinapja, mert már a sussexiekkel nincsenek közös terveik.”

Harry herceg és Meghan hercegné szeptember végén a királyi család honlapjának legaljára került, sokak szerint ez is beszédes tett volt már a monarchiától. Október elején pedig egy friss fotót tettek közzé, amelyen Károly király, Kamilla királyné, Vilmos herceg és Katalin hercegné szerepel, más családtagok nincsenek a képen. Két nappal később Harry hercegék is kiadtak egy friss portréfotót magukról, ami egyértelmű üzenet lehetett az előkelőség családjának.

A királyi család egyik legkomolyabb botránya

András herceg és Koo Stark lelki társak voltak Károly király távoli unokatestvére szerint.

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Source link