Előfordult már, hogy kicsit elszaladt veled a ló, és többet költöttél édességre, mint amennyit szerettél volna?

Csak nyugalom, a cikkben összegyűjtött torták árát biztosan meg sem közelítetted, hiszen az ezekre költött pénzből egy lakást is lehetett volna venni. Reméljük, hogy legalább tényleg finomak voltak!

Diana hercegnő esküvői tortája

Az évszázad esküvőjeként is emlegetett esemény, ha nem is vezetett a boldog holtodiglanig, az biztos, hogy évekre meghatározta az esküvői trendeket. Minden kislány olyan ruhát szeretett volna, mint amilyenben Diana vonult az oltár elé, és biztos, hogy a vendégek sokáig emlegették még az ötemeletes, egyedi geometriai formájú gyümölcsös tortát is, amit S. G. Sender és David Avery séfek készítettek.

A királyi címerrel, valamint rózsákkal, orchideákkal és liliomokkal díszített torta akkor 40 ezer dollárba, mai árfolyam szerint 15,685 millió forintba került, de emellett még 22 kisebb tortát is felszolgáltak a népes vendégseregnek. Hogy a torta mennyire volt finom, azt nem tudjuk, mert a szemfülesebb vendégek nem megették, hanem eltették a saját süteményüket – legalábbis erre utal, hogy 37 évvel később árverésre bocsátottak egy szeletet, ami busás összegért gazdára is talált. Bízunk benne, hogy akkor már tényleg nem kóstolták meg.

Sofia Vergara és Joe Manganiello esküvői tortája

A gyönyörű színésznő állítólag imádja az édességeket, így nem olyan meglepő, hogy amikor élete legédesebb napjára készült, nem aprózta el a tortarendelést sem: 50 ezer dollárt, vagyis 19 millió 645 ezer 500 forintot fizetett a különleges desszertért. 

profimedia-0267475663

A tortát Sylvia Weinstock készítette, akit a torták királynőjeként emlegetnek. A különleges, ötemeletes süteményt fehér és elefántcsont színű virágokkal borították, az íze pedig állítólag „észbontó” volt.

A Diamond Gala Cake

Ha különleges tortákról beszélünk, akkor a felsorolásból természetesen nem maradhat ki Buddy Valastro, azaz a Tortakirály sem.

buddy-valastro

Fotó: Getty Images Hungary/ Amy Sussman

A TLC sorozatából ismertté vált cukrász a műsor fináléjában mutatott be egy 30 millió dollár, azaz 11 milliárd és 797,5 millió forint értékű, csillogó cukormázzal fedett tortát. Biztos, hogy kiváló összetevőkből készült, de az édesség persze nem azért került ennyibe, mert sok vaj kellett a krémhez. A nevéhez hűen a tortát ékkövekkel, egészen pontosan smaragdokkal, zafírokkal, gyémántokkal és rubintokkal rakták ki, ez pedig sokkal gyorsabban tudja megdobni egy sütemény árát, mint a marcipánbevonat. A mestermű Devorah Rose televíziós személyiség, szerkesztő megrendelésére készült, és nincsenek hírek arról, hogy bárkinek is beletört volna a foga.

Runway Cake, vagyis a „Kifutótorta”

A világ tíz legjobb tortakészítője között jegyzett Debbie Wingham egy meg nem nevezett arab házaspár lányának születésnapjára és eljegyzési partijára készítette el a tripla belgacsokis csokiganache-sal turbózott műalkotást. A 74 millió dollár, azaz 29 milliárd forint értékű, 180 centiméter hosszú tortát a család tulajdonában lévő gyémántokkal díszítették – ki ne ismerné az érzést, mikor abból próbálunk összedobni valamit, amit a kamrában találunk? Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy a buli után hány drágakő került vissza a mosatlanba, és hányat csúsztattak szalvétába csavarva a táskájukba a vendégek.

Ilyen léptékű tortákat talán nem láthatunk az Ide süss! – Ünnepi kihívás sztárjaitól, de lelkesedésből nem lesz hiány!

tortakreációk-idesüss-viasat2

Fotó: VIASAT3 / Labancz Viktória

A BBC Studios Limited és a Love Productions közös formátumának hazai verziójában ezúttal hírességek állnak a konyhapulthoz, hogy összemérjék cukrászképességüket.

tortakreációk-idesüss-viasat

Fotó: VIASAT3 / Labancz Viktória

Ha kíváncsi vagy, ki hogyan boldogult a habzsákkal és a zsebsárkánnyal, kapcsolj december 12-étől 19 órakor a VIASAT3 csatornára, és hangolódj az ünnepekre a legédesebb módon!

Diana hercegnő híres emberek társaságában

A királyi család tagjai rengeteg emberrel találkoznak, nemcsak világvezetőkkel, hanem hírességekkel, például sportolókkal, zenészekkel, színészekkel, rendezőkkel és persze olyan személyekkel is, akik rengeteget tettek a világ jobbá tételében. Diana hercegnő is sok különleges emberrel rázhatott kezet élete során.

Cover-kép: Getty Images

Source link