Idén először díjazták a magyarországi pénzügy területén maradandó értéket teremtő női szakembereket a Fintech.hu digitális pénzügyi szakportál és a Peak fintech technológiai vállalat által alapított Women in Finance 2022 Díjátadó Gálán.

Az elismerésben tíz olyan pénzügyi vezető és szakértő hölgy részesült, akik többek között a hazai pénzügy digitális fejlődéséért, az edukáció vagy a fenntartható befektetések elterjedéséért dolgoznak.

A hazai pénzügy legmeghatározóbb női szereplőit díjazták

A Women in Finance célja hozzájárulni egy sokszínű, mindenki számára egyenlő esélyeket biztosító szektor létrejöttéhez. Bár a pénzügyi pályára lépő nők és férfiak száma arányaiban hasonló, a nők általában lassabban és kisebb létszámban kerülnek vezető beosztásba. Erre a jelenségre reagálva, Women in Finance címmel hirdetett programsorozatot a Peak és a Fintech.hu szerkesztősége. A kezdeményezés tájékoztatással, a téma kutatásával és az inspiráló női vezetők láthatóságának növelésével támogatja a pénzügyi ágazat sokszínűségét.

– A Women in Finance küldetése a pénzügy népszerűsítése és a szektorban dolgozó női szereplők érdemeinek és profizmusának bemutatása. Ezért hoztuk létre a magyar pénzügyi ágazatban dolgozó kimagasló női tehetségek elismerésére szolgáló Women in Finance díjat. Célunk, hogy programjaink minél több fiatalnak hozzanak kedvet a pénzügyi pályaválasztáshoz és segítsenek a már a szakmában dolgozóknak a sikerhez vezető személyes útjuk megtalálásában – tette hozzá Suppan Márton, a Peak alapítója.

2022. november 29-én a Magyar Telekom Székháza adott otthont a Women in Finance 2022 Díjátadó Gálának, ahol a terület prominens szereplői, a rendezvény szakmai partnerei és támogatói gyűltek össze, hogy a pénzügyi ágazat inspiráló női tehetségeit ünnepeljék.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója „A pénzügyi szektor meghatározó digitális vezetője 2022”, a Peak és a Magyar Telekom tematikus díjában részesült. A Magyar Bankholding által támogatott „A leginnovatívabb jegybankár 2022” díjat Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációért és fintech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója vehette át. Almássy Gabriella, az UNION Biztosító Elnök-vezérigazgatója „A pénzügyi szektor ESG szemléletformálója 2022” díjat a Provident képviselőjétől vehette át. Zolnay Judit, Executive business coach és tanácsadó „A fiatalok kiemelkedő mentora 2022” díjat a Mastercard képviselőjétől vehette át. A tematikus díjak mellett „Magyarország meghatározó női pénzügyi szereplője 2022” díjban részesült

  • Biró Gabriella, a Magyar Nemzeti Bank Informatikai Felügyeleti Főosztályának vezetője,
  • Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholding Standard kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese,
  • Glaser Anita, a Kripteus Alapítója, kriptovaluta-adózási és szabályozási szakértő,
  • Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója,
  • Veronika Spanarova, a Citi Bank magyarországi vállalatának vezérigazgatója és
  • Vály Judit, az Euroleasing vezérigazgatója.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Women in Finance programsorozata a Fintech.hu tematikus kiadványának megjelenésével folytatódik. A „Fintech Sparks – Women in Finance” nemzetközi és hazai trendeken, kutatásokon és példákon keresztül térképezi fel a nők szerepét a pénzügyben, valamint bemutatja Magyarország és a nemzetközi digitális pénzügyi szféra vezető női szereplőit. A kiadvány ingyenesen hozzáférhető a Fintech.hu oldalán, az alábbi linken.

Ezért lenne fontos több női vállalkozó és vezető: még mindig nagyon kevesen vannak az üzlet világában

A tapasztalatok azt mutatják, hogy csak kevés nő mer saját vállalkozásba kezdeni, pedig fontos lenne az üzleti életben.

Képek: Women in Finance 2022 Díjátadó Gála

Source link