A klasszikus borjú bécsi vékonyra kivert borjúszeletből készül, és nagyon jól megy hozzá az ecetes krumplisaláta. Legfinomabb, ha házi készítésű zsemlemorzsába forgatod, de persze bolti is jöhet hozzá.

A krumplit héjában főzd ki, hagyd kihűlni, majd vágd kockákra vagy karikákra, és tedd egy tálba. Fedd be karikákra vágott lila hagymával. Az ecetet keverd ki a cukorral, sózd, borsozd, öntsd fel vízzel, add a krumplihoz, és keverd jól össze. Szórd meg a tetejét apróra vágott zöldhagymával, és tálalásig tartsd a hűtőben.

A húst szeleteld fel, és fólia alatt klopfold ki 3-4 milliméter vékonyra. Sózd be őket. Jó, ha egy-két órát állnak a hűtőben így besózva, de akár azonnal is nekiláthatsz a panírozásnak. Egy tálba önts lisztet, egy másikban verd fel a tojást, egy harmadikba pedig önts zsemlemorzsát. Frissen darált száraz zsemléből lesz a legfinomabb. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd össze az olajat a zsírral, és magas hőfokon, oldalanként két perc alatt süsd meg a hússzeleteket. Közben ne villával, hanem fogóval fordítsd meg. Ha kész, szedd papírtörlőre, ami felitatja róluk a zsiradékot. Tálald a behűtött krumplisalátával.

Source link