Bár a forint erősödött a dollárral szemben, és a Brent típusú olaj hordónkénti ára is csökkent, a héten a gázolaj ára tovább fog emelkedni. 

A drágulás elsősorban az európai gázolajhiánynak köszönhető. Ennyivel kell majd többet fizetni szerdától. 

Komoly drágulás jön a magyarországi benzinkutakon

Annak ellenére, hogy jelentősen erősödött a forint a dollárral szemben, illetve a Brent olaj hordónkénti ára is csökkent, a héten szerdán a gázolaj ára tovább emelkedik bruttó 10 forinttal, írja a holtankoljak.hu.

A 95-ös benzin ára ezzel szemben nem fog változni, így majdnem 150 forintos különbség lesz a benzin és a gázolaj literenkénti ára között. Így szerdától a 95-ös benzin literenkénti piaci ára 705 forint marad, míg a gázolaj piaci ára eddig nem látott magasságokba emelkedik, és 851 forint lesz literenként. 

Szerdától tehát a 95-ös benzin piaci ára marad 705 forint literenként, a gázolaj piaci ára viszont soha nem látott magasságba emelkedik, 851 forintra literenként. 

Megváltoztatta a határidőt a KSH: eddig lehet még online kitölteni a népszámlálást

A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, a nagy érdeklődésre tekintettel meghosszabbítják a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát.

Borítókép: Getty Images Hungary

Source link