Az egyszerre édes és pikáns mézes mustáros csirkemell tejfölös szószban sütve krémes, egyszerű, és valamilyen körettel teljes értékű vacsora. Valódi munka alig van vele, így éppúgy megmentője lehet a kisgyerekes anyáknak, mint azoknak, akik nem szeretnek sok időt tölteni a konyhában.
A csirkemellfilét vágd nagyobb darabokra. Sózd, borsozd, forgasd össze kevés olajjal, és alufóliával letakarva tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Közben a tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával, a mustárral, a mézzel és fél deci olajjal, ízlés szerint sózd és borsozd meg.
A pácolási idő leteltével helyezd el a csirkemellszeleteket egymás mellett egy tepsiben, locsold rá a tejfölös szószt, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt szépen rápirulhasson.
Source link