Villámgyors és nagyon laktató a baconös, kukoricás, zöldborsós tészta. Amíg a fusilli kifő, a mártást is pont összeállíthatod hozzá. A sót óvatosan adagold a szószhoz, mert a bacon már önmagában is elég sós.
A tésztát lobogva forró, sós vízben kezdd el főzni. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy merőkanálnyival tegyél félre.
Amíg a tészta fő, állítsd össze a szószt. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és tedd bele a felkockázott bacont és hagymát, és együtt kevergesd addig, amíg a bacon megpirul, a hagyma pedig megpárolódik. Ekkor öntsd bele a lecsepegtetett borsó- és kukoricakonzervet. Nyomd hozzá a sajtkrémet, öntsd fel tejszínnel, sózd, borsozd, és forrald össze. Ha besűrűsödik, a tészta főzővizével hígítsd. Öt perc múlva forgasd bele a kifőtt tésztát, szórd meg reszelt sajttal, keverd össze, hogy a sajt elolvadjon benne, és azonnal tálald.
Source link