Kulka János nevét senkinek sem kell bemutatni hazánkban. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 11 hónappal idősebb nővérét viszont a nagyközönség nem ismeri, pedig dr. Kulka Janina is sikeres, elismert és neves a maga szakmájában.

A színművész testvérét nem sokszor láthatjuk a képernyőn, különleges alkalomnak kell lennie ahhoz, hogy vállalja a szereplést a kamerák előtt.

Kulka János nővére

Kulka János harmadik albumának megjelenése beillett ebbe a kategóriába. A Pálmaszív című lemezen található dalok valamennyiéhez videóklip is készült. A kisfilmeknek két különlegessége van: a színész lakásában forgatták őket, valamint több barátja, rokona is feltűnik bennük.

Janina a Fa nőtt a házad elé nevű dalhoz készült kisfilmben szerepel Schell Judittal és László Zsolttal. A forgatáson a Fókusz is ott volt, a műsorban láthattuk sok idő után együtt a két Kulka testvért.

Prof. dr. Kulka Janina rákkutató, az emlődaganatok patológiai vizsgálatának specialistája, édesapjukhoz hasonlóan az orvostudomány lett a jövője, pedig gyerekként még ő is kacsintgatott a színészet felé.

kulk

– A gimnáziumban volt egy remek angoltanár, aki egy fantasztikus irodalmi színpadot hozott létre Szegeden, később egyetemi színpadon is megfordultam. De a legelső előadás a Csongor és Tünde volt, amiben egyszerre alakítottam több szerepet. Ezt Jánossal és Mukival, a szomszéd fiúval vittük színre még óvodásként. Rokonoknak, szüleink barátainak adtuk elő, két forintért árultuk az előadásainkra a jegyeket – ecsetelte a Rákgyógyítás.hu interjújában 2013-ban.

Kulka János otthona

Kulka János galériás lakásában a helyiségek falait számtalan saját festmény díszíti, az asztalok, polcok, szekrények pedig díjaktól és relikviáktól roskadoznak. 

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Source link