Október 31-ig érvényesek az előző félévre matricával ellátott diákigazolványok.

A MÁV-Volán-csoport arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról.

Ekkor járnak le az előző féléves diákigazolványok

A MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok, akik 2006. augusztus 31-e előtt születtek, ez év október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.   

Azon diákok, akik október 31. előtt nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de megigényelték, az igazolvány kiadásáig kapott QR-kódos, nyomtatott igazolással tudják a diákigazolványhoz köthető utazási kedvezményeket igénybe venni. November 1-jétől csak az eredeti pecséttel és aláírással ellátott diákigazolvány-helyettesítő igazolás fogadható el – hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt.

Az oktatási intézmények levelező oktatásban részt vevő tanulója érvényes diákigazolvánnyal a lakóhely és az oktatási intézmény között jogosult kedvezményes menetjegy váltására – olvasható a közleményben.

Olcsóbban jöhetsz ki, mint a MÁV-val: a RegioJet vonatain az ülést is kiválaszthatod

A RegioJet vonatai felveszik a versenyt a MÁV járataival.

Borítókép: Getty Images Hungary





Source link