A néhány másodperces videó nézettsége közeli a 100 millióhoz, és több, mint tízmillióan lájkolták. Nem mindennapi látványnak lehetünk szemtanúi, ennyi bizonyos. Már a tenger tisztasága és gyönyörű színe is elég lenne a csodálkozásra, de a benne lévő egzotikus állatok még érdekesebbé teszik a felvételt.

lkldkfdfd A zene is tökéletesen lett kiválasztva a videó alá, ami hozzátesz népszerűségéhez: a hangszerek egy álmodozó, lassú, merengő hangulatot hoznak létre, a szöveg pedig így kezdődik: „Don’t wake me up I’m not dreaming”, azaz „Ne ébressz fel, nem álmodok”. A hang a BØRNS-nak a Pastlives című dalból lett szerkesztve.

Meglepő látvány az azúrkék hullám mögött

A felvételen gömbhalakat láthatunk. Bár rendkívül aranyosak, veszélyesek is: egy gömbhalban elegendő toxin található 30 ember megöléséhez. Veszélyes hozzájuk érni vagy elfogyasztani őket. 

A biológusok úgy gondolják, hogy azért fejlesztették ki híres felfújódási képességüket, mert lassú, kissé esetlen úszási stílusuk sebezhetővé teszi őket a ragadozókkal szemben. Menekülés helyett a gömbhalak a rendkívül rugalmas gyomrukat és azt a képességüket használják, hogy gyorsan lenyelnek hatalmas mennyiségű vizet (és szükség esetén levegőt is), hogy gyakorlatilag ehetetlen gömbbé változzanak, a normál méretük többszörösére megnőve. Egyes fajok bőrén tüskék is vannak, hogy még kevésbé legyenek csábítóak a fogyasztásra.

Világszerte több mint 120 gömbhalfaj létezik. Legtöbbjük trópusi és szubtrópusi óceáni vizekben található, de néhány faj sós, sőt édesvízben is él. 

Ezek most a legjobb képek az óceán titokzatos világáról

Szemet gyönyörködtető alkotások születtek az óceánfotózás versenyén.

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Source link