Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van – írta Hermész Triszmegisztosz, megfogalmazva az asztrológia alapelvét.

Már, ha valós ember volt – valószínűsíthetően csak mitikus alak, akiről fennmaradt, hogy múmiája kezében találták meg a fenti sor forrását, a Tabula smaragdinát, azaz a Smaragdtáblát. A név – vagy egyesek szerint beavatási fokozat – mögött a valóságban egy egyiptomi ember állhatott. Mendemondák ide vagy oda, az asztrológia, azaz csillagjóslás kialakulását a mezopotámiai és babilóniai papokhoz kötik. Eredeti célja, hogy a bolygók állásából előre meghatározzanak eseményeket, különösen személyek születését.

Horoszkópos kérdések

Napjainkra az asztrológia az emberek hétköznapjainak részévé vált, sokan olvasnak napi, heti, havi, illetve évi előrejelzéseket, és kíváncsiak arra is, melyik csillagjegy milyen tulajdonságokkal jár. Ha te is jártas vagy az asztrológiában, a következő kérdésekre tudni fogod a választ. 3-3 lehetőség közül jelölt azt, amelyik szerinted helyes.

10 kérdéses játék

Source link