Minden nő jól tudja, hogy mennyire fontos megtalálni azt a nőgyógyászt, akinek a szakmai felkészültségében és az emberségében egyaránt megbízhat. A nőgyógyásznál kiszolgáltatottnak érezheti magát a páciens, ami olykor az őt foglalkoztató kérdések feltételét, illetve a hallott információ feldolgozását is nehezítheti. A Femina új podcastja, az Intim Sáv az intimegészség témakörét járja körül dr. Jenei Lóránd szülész-nőgyógyász szakorvossal. 

A beszélgetés során a legfontosabb tudnivalók és a kínosnak gondolt kérdések egyaránt szóba kerülnek, az olvasók név nélkül kérdezhetnek a szakembertől. Az első téma a várandósság, a teljes adás itt hallgatható meg.

Intim Sáv a várandósságról

A pozitív terhességi tesztet látva sokféle érzés kerítheti hatalmába az érintettet, ha tervezte, várta a babát, akkor is természetes reakció a bizonytalanság. Mi a következő lépés, mikor kell orvoshoz mennie, milyen vizsgálatokat muszáj elvégeztetnie, és melyek az ajánlottak? Az innen-onnan érkező, olykor féligazságokat is tartalmazó információk áradatában könnyen elveszhet a kismama.

Az Intim Sáv első adásában dr. Jenei Lóránd szülész-nőgyógyász szakorvos és Reiber Gabriella a terhesség legfontosabb, orvosi vonatkozású kérdéseit járja körül a pozitív terhességi teszttől egészen a szülésig. Kitérnek a leggyakoribb félelmekre és félreértésekre is: ihat-e kávét a leendő anyuka? Meddig ülhet repülőre? Igaz-e, hogy a várandósság során kettő helyett kell ennie? Lehet-e citromot adni a cukorterheléshez szükséges glükózoldathoz? A most debütáló podcast-sorozat első adása a gyermekvállalást tervezőknek különösen hasznos. 

Iratkozz fel a Femina Spotify csatornájára!

Ha tetszett az interjú, iratkozz fel podcast csatornánkra, és értesülj elsőként a Femina legújabb adásairól. Rendszeresen jövünk még több izgalmas beszélgetéssel, ne maradj le! 

 

 

Promóció

Source link