2021-ben Carrie Long egy telefonhívást egy mosómedvekölyökről, akinek segítségre volt szüksége. Éhes volt, vizes, és fázott, Longot még éppen idejében hívták.

A mosómedve háromhetes volt, elhagyta az anyja, és alig tudott túlélni az esőerdőben. Sok gondoskodásba került, míg visszanyerte az egészségét, Long a kölyköt Jaspernek nevezte el. A kisállat felnőtt, és az állatgondozó szabadon eresztette, de Jasper úgy döntött, hogy mellette marad.

Mosómedve és őzgida elképesztően megható barátsága

Long szakterülete az elárvult őzgidák megmentése, és saját nonprofit szervezetének zászlója alatt ezeket az állatokat gondozza, és helyezi el ideiglenesen, míg megerősödnek, és vissza tudnak térni a természetbe. 

Jasper az állatmenhelyen maradt, és a család teljes értékű tagja lett. Longot elkíséri munkája közben, így sok őzgidával találkozik. Az összes kis állat közül, akikkel megismerkedett, van egy, akivel nagyon erős kötelék szövődött köztük: Hope-nak hívják, ami angolul reményt jelent. 

– A Hope nevű őzikét befogadtam, mert ő is elveszítette az anyját – magyarázta Long.
– Hope-ot elengedtük, amint elég idős lett.

– Szívesen tartózkodott az udvar közelében, ahol Jasper játszhatott vele. „Szeret a kutyákkal játszani, de nagyon jól érzi magát vele, gondolom, azért, mert nagyobb, mint a kutyák, és képes megtartani!”

Long aranyos videókat készít a két állat kapcsolatáról, amelyeken Hope a fűben hever, miközben Jasper átöleli és szaglássza. Egyértelmű, hogy el van ragadtatva tőle.
– Nagyon izgatottá válik, amikor meglátja őt az udvaron – mesélte Long.

Jasper és Hope csak kettő azon állatok közül, akiket Long a Texas Fawn and Friends nevű szervezeténél megsegített. Arra számít, hogy idén több mint száz őzikét kell majd gondoznia: olyan árvákat, akik valószínűleg nem maradnának életben nélküle. 

10 állat, aki egészen szokatlan barátot talált magának

Meglepő társra leltek ezek az állatok. Cuki képeken a furcsa barátságok.

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Source link