Sokan álmodoznak róla, hogy egyszer eljussanak Egyiptomba, és körülnézhessenek a gízai piramisokban. Ez utóbbi most könnyen megvalósítható egy lenyűgöző weboldalnak köszönhetően. 

Egy látványos online túra segítségével most bepillantást nyerhetsz az ókori világ hét csodájának egyikébe. 

Nézz körül a gízai nagy piramisban!

Giza.Mused weboldalon egy rövid regisztráció után be lehet barangolni a gízai nagy piramist. Az építmény belsejét és a sírkamrákat 3D-s formában jeleníti meg a rendszer, amelyek bejárhatók egy virtuális körút során. Megtekinthető többek között a piramis felső részében található királykamra, a királyné kamrája, amit a középső részbe vájtak, és egy föld alatt megbújó, alapkőzetbe vésett kamra is, idézi a Travelo.hu a Timeout cikkét

A 139 méter magas gízai nagy piramis Egyiptom legnagyobb piramisa és az ókori világ hét csodájának az egyike. Nagyjából 4600 évvel ezelőtt épült.

Fotó: Smartshots International / Getty Images Hungary

A Giza.Mused tulajdonképpen nem más, mint egy zseniális, digitális történelemkönyv, amelyben az online barangolás során a résztvevők információkat találhatnak a piramisok elhelyezkedéséről, az építésükről és még a gízai nagy piramis jelenlegi bejáratának létrejöttéről is, amelyet valószínűleg rablók ástak ki a 9. században, derül ki a cikkből. 

Az oldalon jelenleg nyolc különböző virtuális túra látogatható meg, amelyek mind-mind a piramis más helyszíneit mutatják meg. Nem érdemes kihagyni!

Megfejtették az azték piramisok titkát: a tudósok most megpróbáltak ugyanúgy építkezni

Az Azték Birodalom a mai napig számos titkot rejt, de a kutatók szeretnének mindegyiknek utánajárni.

Képek: Getty Images Hungary

Source link