Egyre több szolgáltatás szűnik meg ideiglenesen vagy végleg több kisebb magyarországi településen az energiaárak emelkedése miatt.

Somogyban például több falusi takarékpénztár-fiókot is bezárnak, derül ki az ATV Híradó riportjából. Az energiaválság miatt ügyészségi épületek zárnak be és költöznek át az egész országban. 

Szolgáltatások tűnnek el, és intézmények zárnak be sok kisebb magyarországi településen

Somogyszob egy Nagyatádhoz közeli település, ahol közölték, a helyi takarék bezár, megszűnik a szolgáltatás. A helyiek azt mondják: sok kényelmetlenséggel jár majd a döntés, írja az ATV.

A lakosok közül egyeseknek fél órát kell buszoznia egy másik településig, hogy ügyeket intézhessenek, de olyan is van, akinek például a lánya intézi az ügyeit az interneten keresztül. 

Két hét múlva a somogyszobihoz hasonlóan a közeli Segesden is bezár a takarék. A polgármester azt mondta, hogy még mindig sok olyan banki ügylet van, amelyet csak személyesen lehet intézni, írják.

– Ezek a lehetőségek megszűnnek, és mondjuk, ha valaki hitelt szeretne felvenni, vagy vissza szeretné fizetni a hitelét, ugye, akkor majd mind Nagyatádon kell intézni ezeket az ügyeket, és ugye a mai üzemanyagárak mellett nem lesz egy egyszerű feladat ezeket intézni – mondta el a lapnak a település polgármestere, Bence Imre.

A cikk az ajánló után folytatódik

A takarékosság miatt az ügyészségeket is átszervezik, az október 15-től érvényes változások értelmében új helyre költözik például a debreceni, a győri, a pécsi és a szegedi fellebbviteli ügyészség is, derül ki a Telex cikkéből

A fővárosban az I. és XII. kerületi ügyészség Maros utcai épületét zárják be, és költöztetik át az ügyészeket a Markó utcába. A szintén a Maros utcában működő Országos Kriminológiai Intézetet szintén a Markó utcába költöztetik át ideiglenesen. Elköltözik továbbá a Nógrád Megyei Főügyészség, valamint a kecskeméti és a székesfehérvári járási ügyészség, írja a lap. A teljes lista itt található.

További 41 ügyészségen részleges áramszünetet rendelnek el. Ez azt jelenti, hogy az érintett épületekben csak kedden, szerdán és csütörtökön lesz majd munkavégzés. 

Ezek egytől egyig járási ügyészségek, összesen az ország tizenöt megyéjéből. A legtöbb érintett ügyészség Borsodban van, itt hatot is érint az intézkedés, míg Bács-Kiskun és Pest megyében öt-öt ügyészségen lesz háromnapos a munkahét, írják. Ezek teljes listája itt olvasható

A jövedelem 40 százalékát is elviheti a rezsi: több mint százezer magyar család kerülhet bajba

Bár a magyar háztartások háromnegyede ki tudja gazdálkodni az áremelés miatti pluszkiadást, sok háztartást fizetésképtelenség fenyeget.

Borítókép: Getty Images Hungary

Source link