Egy boldog, egészséges baba született még 2021 júniusában a büszke szülők, Toneka és Justin Robinson legnagyobb örömére. Amikor világra jött a csöppség, már akkor feltűnt az édesapának, hogy különleges foltok tarkítják kislánya testét és arcát is.

A szülők először megijedtek, féltették gyermekük egészségét, de az orvos hamar megnyugtatta őket. Kiderült, hogy a nagy, sötét anyajegyek önmagukban nem veszélyesek, ugyanakkor természetükből fakadóan növelhetik a bőrrák kialakulásának a kockázatát.

Sötét, nagy anyajegyek a születéskor

A különleges baba egy nem mindennapi betegséggel született, ami testszerte sötét, nagy foltokban megjelenő anyajegyeket okozott. A pici Jirehnél veleszületett Congenital Melanocytic Nevus bőrpigmentációs zavart állapítottak meg.

A terhesség alatt zajló nőgyógyászati vizsgálatok során nem fedeztek fel semmilyen rendellenességet a születendő kislánynál, ami teljesen érthető, tekintve hogy a sötét, nagy foltokat leszámítva makkegészséges a baba. Ez az állapot nem örökletes, hanem az első trimeszterben végbement pigmentsejtek hibás fejlődése okozta. 

Nagyon ritkán alakul ki a CMN, világszerte az újszülöttek nagyjából egy százalékát érinti. A betegség nemcsak egyedi megjelenést kölcsönzött a babának, hanem sajnos az állapottal fokozott a melanoma kockázata is. 

– Justin és én már középiskolás korunk óta szerelmesek vagyunk egymásba. Kilenc évig jártunk, és februárban ünnepeltük a nyolc és fél éves házassági évfordulónkat – nyilatkozta Toneka Robinson a Mirror oldalán. Végül 2013-ban telepedtek le Dallasban, és azóta is ott élnek.

Már néhány évvel ezelőtt is szerettek volna gyereket vállalni, végül 28 hetes korában megszületett Justice, aki sajnos mindössze négy hétig boldogította szüleit az élők világában. A tragédia után újból terhes lett Toneka Robinson, a pár pedig nagyon izgatottan várta az új családtag érkezését. 38 hetesen és 2 naposan született meg végül Jireh, császármetszéssel. 

A cikk az ajánló után folytatódik

– A férjem látta meg először a babát, és az első mondata az volt, hogy „mi van az arcán”? A szívem megszakadt a szavak hallatán a nemrégiben átélt veszteség miatt, de amikor az orvos közölte velünk, hogy csak pigmentfoltok, és egyáltalán nem fájdalmasak, akkor megnyugodtam. 

Jireh teljesen egészséges, és minden tesztje normális volt. A szülők elhatározták, hogy kislányukkal a lehető legtöbbször éreztetni fogják, hogy gyönyörűen néz ki. Szerencsére a felcseperedő új generáció már a befogadásról és a különbségek elfogadásáról szól. Sokszor jelennek meg címlapokon, műsorokban olyan modellek, színészek is, akik hasonló bőrpigmentációs zavarban szenvednek.

Ettől függetlenül nem áltatják magukat a szülők, tisztában vannak azzal, hogy élete során biztos többször fog kéretlen, negatív hangvételű megjegyzéseket kapni a kinézetére, de szeretnék, hogy az egészséges önbizalma segítse őt át az életének a nehezebb szakaszaiban is. Éppen ezért már születése után nem sokkal készítettek egy Instagram-oldalt, ahol a kicsi mindennapjait lehet megtekinteni, mostanra már több mint 100 ezren követik.

profimedia-0637983169

– Végtelen a szeretetem iránta. Imádkozom, hogy mi legyünk neki a legjobb szülei, és hogy teljesüljön minden vágya. Úgy bánok vele, mint a többi gyerekkel, hiszen ő is a „többi gyerek” közé tartozik. Akadnak olyan felnőttek, akik rákérdeznek a bőrére, de mi szívesen tájékoztatjuk őket. A CMS csak egy állapot, nem ez határozza meg Jirehet – fejezte be gondolatmenetét Toneka Robinson. 

8 furcsa világrekord, amit gyerekek értek el

Több furcsa világrekord van, amit gyerekek állítottak fel: korán sikerült bekerülniük a Guinness-rekordok Könyvébe.

(Képek forrása: Profimedia.)

Source link