Az MVM nevében küldenek e-maileket internetes csalók. Az energetikai cég arra figyelmezteti minden felhasználóját, hogy legyenek nagyon óvatosak és alaposan ellenőrizzék a leveleiket, derül ki a 24.hu cikkéből.

Szerencsére van egy árulkodó jel, amiről fel lehet ismerni a kártékony üzeneteket. 

Erről a címről küldenek üzeneteket a csalók az MVM nevében

A hamis számlaértesítő és emlékeztető e-mailek gyakran részletekbe menően hasonlítanak a valódiakra, de olyan fizetési oldalakra vezethetnek, ahol a csalók meg tudják szerezni az MVM ügyfeleinek fizetési adatait, melyekkel később visszaélhetnek, derül ki az MVM oldalán közzétett tájékoztatóból, ahol arra is felhívják a figyelmet hogy az értesítő levél feladója az MVM Next online ügyfélszolgálat, de fontosabb ennél a megjelenített cím mögötti, nehezebben hamisítható valós e-mail-cím (amely egyes levelezőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg). Ez ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu a földgázszámlákon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. nevében elküldött új, meglepően hiteles hamis üzenetek azonban nem erről a címről, hanem egy mvm5374next-online@pettrans.de címről érkeznek. Ez a cím természetesen nem az MVM-hez tartozik.  

Az MVM oldalán azt is hangsúlyozzák, hogy ha valaki arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, akkor az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre kell üzenetet küldenie az MVM vagy MVM Next nevében érkező gyanús e-mailt az esetleges csatolt számlával együtt. Minden beküldés segíti a hatóságokkal való szoros együttműködést.

Ha ilyen linket kapsz üzenetben, nehogy rákattints! Csalók jelentkeznek az apróhirdetésekre

Ha az interneten adsz fel hirdetést, könnyen csalás áldozatává válhatsz, amennyiben nem vigyázol.

Borítókép: Getty Images Hungary

Source link