A narancsos tiramisupohárkrém már télies hangulatot idéző desszert, amit nagyon jólesik az esős délutánokon a szobában kanalazni. Eredeti változatától eltérően itt nem a kávé, hanem a gyümölcs íze dominál. Az összeállítása pikk-pakk megvan, utána viszont adj neki néhány órát a hűtőben, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízei jól összeérjenek.
A jól behűtött tejszínből verj kemény habot, majd add hozzá a porcukrot, a mascarponét, reszeld bele a narancsok héját, és facsard hozzá az egyik levét. A másik narancs levét egy kisebb tálban keverd el a narancslikőrrel. Vegyél elő négy poharat. Mindegyik alját béleld ki félbetört babapiskótákkal, locsold meg őket jól a likőrös keverékkel, kanalazz rájuk egy kevés mascarponés habot, és így folytasd a rétegzést, amíg a piskóta és a krém is elfogy. A tetejét szórd meg kakaóporral, és hűtőben pihentesd legalább két órát, amíg az ízek összeérnek.
Source link