Október 1-től bevezeti a Libri-Bookline a 34 órás munkahetet, írja a Könyves Magazin.

A felszabadult egy nap lehetőséget kínál a cég dolgozóinak a munka és magánélet kiegyensúlyozására és szellemi feltöltődésre. 

Négynapos munkahét jön a Libri-Bookline-nál

Egyre több országban kísérleteznek a négynapos munkahéttel. A munkaidő csökkenése miatt javulhat a dolgozók életminősége, de a rendszer a munkáltató számára is előnyökkel járhat, hiszen a cég hatékonysága is javulhat. 

A Libri a kollégái szellemi feltöltődését és pihenését szem előtt tartva döntött a rövidebb munkahét mellett.

Fotó: d3sign / Getty Images Hungary

– Az elmúlt két év bebizonyította, hogy a Libri-Bookline munkatársai minden körülmények között teljesítik a feladataikat, és a vállalat képes hatékonyan működni, sőt eredményes lenni. A világjárvány okozta kényszerhelyzet miatt leegyszerűsítettünk számos belső folyamatot, átgondoltunk különböző működési mechanizmusokat, és úgy gondoltuk, eljött az ideje annak, hogy a munkatársainknak több időt biztosítsunk a pihenésre és a feltöltődésre úgy, hogy az ne menjen az eredményesség rovására – idézi a lap Kovács Péter, a Libri-Bookline vezérigazgatójának szavait. 

Szeleczky Noémi, a Libri-Bookline HR-igazgatója elmondta a lapnak, hogy a kutatások és a tapasztalataik is azt mutatják, azok a munkavállalók, akik a munkahelyükön és otthon is helyt tudnak állni, sokkal kiegyensúlyozottabbak, és jobban teljesítenek a munkahelyükön. 

– Ezért éreztük nagyon hasznosnak, hogy időt tudunk adni nekik, hisz abból van a legkevesebb. A másik fontos tapasztalásunk, hogy a szellemi kikapcsolódás, különösen az olvasás nemcsak lecsendesíti az elmét, de a feltöltődés lehetőségét is biztosítja. Ezt a két tényezőt figyelembe véve döntöttünk a heti 34 órás munkahét bevezetése mellett – fogalmazott a HR-igazgató. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A munkavállalók fizetése nem csökken, a napi nyolcórás munkaidő helyett nyolc és fél órát kell majd dolgozniuk, de az emelt napi munkaidő alkalmazkodni fog a családi igényeikhez. 

Az új munkarendet október elsején fogják bevezetni, és öt hónapos tesztidőszakban vizsgálják majd. A rendszer nem lesz kötelező a dolgozók számára. 

Bevezette a 4 napos munkahetet egy cég: döbbenetes változást tapasztaltak

Idén augusztusban gondoltak egyet, és négynapos munkahetet hirdettek az alkalmazottak számára.

Képek: Getty Images Hungary

Source link