Futótűzként terjed az interneten a videó, amelyen egy tengerparti nézelődő egyszer csak megtapasztal egy atomrobbanást.

A felvétel szerencsére a virtuális valóságból származik, de ettől nem sokkal kevésbé megrázó. 

Ilyen lenne testközelből átélni egy atomrobbanást

Bár az internet berkeiben rengeteg különböző atomrobbanásokkal kapcsolatos videóval találkozhat a felhasználó, ez a mostani mindenképp a legmegrázóbbak közé tartozik.

A tény, hogy a néző a robbanást átélő személy szemszögéből nézheti végig az eseményeket, különösen hátborzongató atmoszférát ad a közel két perces videónak. 

A videó tengerparton álldogáló szereplője egyszer csak visszaszámlálást hall egy hangosbeszélőből. Ahogyan a számolás közeledik a vége felé, a karakteren érezhetően kezd elhatalmasodni a pánik. Aztán amikor a hangosbeszélőből hallatszó, torzított hang elér egyig, elszabadul a pokol.

Az eredetileg a The Unexplained nevű Twitter felhasználó által feltöltött videót már több mint 12 millióan látták, és teljesen érthető a népszerűsége. 

Így nézett ki Hirosima az atomtámadás után: ma 76 éve dobták le bombát

A Hirosimára augusztus 6-án ledobott, urántöltetű atombombát Little Boynak – kisfiúnak – nevezték az amerikaiak. A három nappal később, augusztus 9-én Nagaszaki városára ledobott plutóniumbomba pedig Fat Man – kövér ember – névre hallgatott. Korábban soha nem látott pusztítást végeztek.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Source link