A durvuló energiaárak miatt szinte mindenki megpróbál valamilyen módon spórolni az árammal.

Egyes munkahelyeken emiatt már a telefontöltést is megtiltották a dolgozóknak, derül ki a Telex cikkéből. A lap kiszámolta, hogy mennyibe kerül pontosan egy telefon feltöltése. 

Ennyibe kerül egy telefon feltöltése a mostani energiaárak mellett

A Telex szerint egyre több olyan pletykát lehet hallani, hogy egyes minisztériumokban, cégeknél és irodákban betiltották a telefontöltést a dolgozóknak. A rendőrségen például már tényleg kiadták ezt utasításba. 

A lap utánajárt, hogy mennyit spórolhatnak a cégek ezzel a lépéssel, és hogy mennyibe kerül egy mobiltelefont feltöltése. 

Az MVM oldalának információi alapján 1 kWh áram átlagosan 100 mobilfeltöltésre elég. Ez azt jelenti, hogy egy töltéshez 0,01 kWh áram szükséges. A Quora nevű fórumon is felmerült ez a kérdés, ahol szintén ugyanerre az eredményre jutott az egyik válaszoló.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Telex azonban figyelmeztet, hogy ezek a források 2.200 mAh-s akkumulátor kapacitással számolnak, de a mostani okostelefonok ennek akár a dupláját is elhasználják, így érdemesebb 0,02 kilowattórával számolni. 

Egy kWh áram rezsicsökkentetten 36 forintba, átlagfogyasztáson felül pedig 70 forintba kerül. A nem lakossági fogyasztók esetében az EON szerint ez minimum 58, maximum pedig 182 forint lehet, írják. 

Ez alapján mindenből a legrosszabb esettel számolva, csúcsidőben, áfával együtt, egy teljesen lemerült telefon feltöltése a munkahelyen 3 forint 62 fillérbe, otthon pedig 72 fillérbe kerül. 

5 banális hiba, amit mindenki elkövet, akinek okostelefonja van: a szakértő figyelmeztet

Nyaralás közben sem szabad elfeledkezni a telefonod biztonságáról.

Borítókép: Getty Images Hungary

Source link