A Google idén immár 25. alkalommal ismét közzétette a leggyakoribb keresések listáit: mit írtak be a felhasználók legtöbbször a Google Keresőbe. 

A 2022. évet bemutató keresési trendek listái bemutatják, mi érdekelte leginkább a felhasználókat az elmúlt egy évben Magyarországon és az egész világon. A „Year in Search” oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetők. 

Google-keresések 2022-ben

A 2022-es év összesített magyar Google-listáját az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben, a felhasználók a legfontosabb történések figyelemmel kísérése mellett az érintett helyszínekről és személyekről is informálódni akartak. Dobogós helyezést értek el az idei év fontos magyar eseményei, így a népszámlálás és választás keresőszavai is. Természetesen a sztárok sem maradtak ki a top 10-es listából: ketten is helyet kaptak, mindketten nők. 

A lista 6. helyén találjuk Herceg Erikát, akit májusban mutatott be az RTL az idei X-Faktor új női mentoraként. Már ekkor rengetegen kerestek a nevére, hogy minél több információt megtudjanak az Ukrajnában született magyar énekesnőről, az érdeklődés iránta pedig a szeptember 3-át követően, amikor elindult a tehetségkutató 11. évada, vélhetően csak tovább nőtt. 

herceg-erika

Csak két hellyel maradt el mögötte Kulcsár Edina, aki bőven tartogatott idén meglepetéseket. Férjével, Szabó András Csutival január 14-én jelentették be, hogy nem sikerült megmenteniük a házasságukat, elválnak útjaik, majd a volt szépségkirálynő három nappal később még jobban megdöbbentette az embereket: elárulta, új párja van, a rapper G.w.M.-mel közös képet is posztolt.

kulcsar-edina-gwn

Augusztus 8-án a TV2 bemutatta a Dancing with the Stars szereplőit, akik között Kulcsár Edina is szerepelt, augusztus 23-án viszont a sztár bejelentette, kénytelen visszalépni, mert babát vár. Novemberben a pár azt is elárulta, hogy kislányuk születik. A rapperrel láthattuk szeptemberben a TV2 Párharc című reality vetélkedőjében is, amit hónapokkal korábban vettek fel. 

Az emberek kategória találati listáját is Herceg Erika vezeti, mögötte Kulcsár Edina, majd Putyin, Johnny Depp, G.w.M., Azahriah, Amber Heard, Mihályfi Balázs, Szilágyi Liliána és tizedikként Liu Shaolin Sándor következik. Az elhunytak kategóriában is tízből hat magyar nevet találunk: 

1. Berki Krisztián
2. Csollány Szilveszter
3. Babicsek Bernát
4. Jeffrey Dahmer
5. Anne Heche
6. Erzsébet királynő
7. Homonnay Gergely
8. Haumann Péter
9. M. Richárd
10. Ray Liotta

A cikk az ajánló után folytatódik

A tévéműsorok top 10-es listájában csak magyar produkciókat találunk, a filmek esetében viszont kizárólag külföldieket.

Tévéműsorok:

1. Celeb vagyok, ments ki innen!
2. X-Faktor 2022
3. Ázsia Expressz
4. Money or Love
5. Sztárban sztár
6. Nyerő Páros
7. Exatlon 2022
8. Párharc
9. Házasodna a gazda
10. Cápák között

Filmek:

1. Uncharted
2. Mosolyogj
3. Top Gun: Maverick
4. Black Adam
5. Encanto
6. Thor: Szerelem és mennydörgés
7. Ne nézz fel!
8. Fekete Párduc
9. Morbius
10. Ahol a folyami rákok énekelnek

Az HBO A besúgó című sorozatának főszereplői: Patkós Márton, Váradi Gergely és Szász Júlia.

Az HBO A besúgó című sorozatának főszereplői: Patkós Márton, Váradi Gergely és Szász Júlia.

Fotó: HBO/The Orbital Strangers Project

A sorozatok listáját a Sárkányok háza vezeti, de a legkeresettebb tíz név között megtaláljuk a Hotel Margaretet, A besúgót és a Pepét is. 

1. Sárkányok háza
2. Szerelem van a levegőben
3. Hotel Margaret
4. Obi-Wan Kenobi
5. Sandman
6. Stranger Things 4
7. A besúgó
8. Pepe
9. The boys
10. Moon Knight

Herceg Erika plasztika előtt

Herceg Erikát a 2022-es X-Faktor új női mentoraként ismerte meg az ország: a szőke bombázót május elején mutatta be a csatorna. Fiatalon ugyanakkor még nem volt sem szőke, sem bombázó, erről ő maga is beszélt. Tinikori fotóin rá sem ismerni. 

Source link