Jack Gleeson alakította 2011 és 2014 között a Trónok harca sorozat egyik leggonoszabb karakterét, Joffrey Baratheont. 

Tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy a nézők ki nem állhatták a kegyetlen herceg, később király karakterét. 

Így néz ki most a Trónok harca Joffrey-ja, Jack Gleeson

Jack Gleeson 1992-ben született, ír származású, van két nővére, Rachel és Emma, akik színházi színésznők. Kis korában a testvéreivel együtt járt drámaórákra, mindössze nyolcéves volt, amikor először színpadra állt. 

Jack Gleeson 2022 nyarán.

Fotó: Profimedia

A sztár 19 évesen kapta meg a Trónok harca első néhány évadjának egyik legfontosabb szerepét, ez pedig egy csapásra világhírűvé tette. Ennek ellenére nem akart a reflektorfényben maradni, felhagyott a színészettel, és egyetemre ment. 

2010 és 2015 között a dublini egyetem hallgatója volt, filozófiát és teológiát tanult. Bár a kamerának hátat fordított, a színpadnak nem egészen, a 2010-es években ő volt a Collapsing Horse Theatre Company egyik alapítója és producere. 

Jack Gleeson 2020-ban döntött úgy, ismét a filmek, sorozatok világa felé fordul, elvállalta Casper szerepét az Out of Her Mind című sorozatban. A 2021-es Rebecca’s Boyfriend című filmben pedig ő alakítja Roryt.

A színész nagyon sokat változott az elmúlt közel tíz évben, a szőke hajnak, a kamaszos bájnak már semmi nyoma. Friss fotóin egy kedves, barna hajú, bajszos, harmincas férfi mosolyog. Egy kicsit sem hasonlít arra a Joffrey-ra, akit a világ minden részén úgy utáltak. 

Jack Gleeson nem is hasonlít Joffrey-ra.

Jack Gleeson nem is hasonlít Joffrey-ra.

Fotó: Profimedia

Jack Gleeson 2022 nyarán megnősült, feleségül vette Írországban élete nagy szerelmét, Roisin O’Mahoney-t, akivel már hosszú évek óta egy párt alkottak. 

Így néz ki a valóságban Milly Alcock, a fiatal Rhaenyra

Képes összeállításunkban megnézheted Milly Alcock fotóit.

Cover-fotó: Profimedia

Source link