A legendás Omar Sharif olyan klasszikusokban játszott, mint a Doktor Zsivágó, az Arábiai Lawrence, A 13. harcos, a Mackenna aranya vagy a Funny Girl. 

A felejthetetlen sztár az egyiptomi Alexandriában született 1932-ben, négyéves volt, amikor családjával Kairóba költöztek. Nagyon hamar megmutatkozott, mennyire intelligens, kiválóan tanult nyelveket, fizikát, matematikát. 

Omar Sharif felesége, Faten Hamama

Eredeti neve Michael Yusef Dimitri Chalhoub volt, ám 22 évesen, amikor eldöntötte, hogy színész lesz, felvette az Omar Sharif nevet. Első komolyabb szerepét 1954-ben kapta, egy romantikus drámában, a Mennyei pokolban mutatkozott be a közönségnek. A film meghozta a karrierjében a nagy áttörést, innentől fogva pályája meredeken ívelt felfelé. 

Omar Sharif és Faten Hamama az 1954-es Mennyei pokol forgatásán.

Fotó: Archive Photos / Getty Images Hungary

Nem ez az egyetlen, amit ennek a produkciónak köszönhetett, a forgatáson ismerkedett meg élete nagy szerelmével, a feltűnően szép Faten Hamamával, akivel szerelmeseket játszottak. Faten korábban kijelentette a rendezőnek, ő nem hajlandó a kamera előtt csókolózni senkivel, Omar Sharif azonban olyan hamar levette a lábáról, hogy belement az intim jelenetekbe. 

A színész annyira szerelmes volt, hogy kedvese kedvéért szakított a keresztény hittel, és felvette az iszlámot. Nem sokkal ezután összeházasodtak. 1957-ben megszületett szerelmük gyümölcse, egy kisfiú, akinek a Tarek Sharif nevet adták. 

Faten Hamama a négyéves Tarekkal.

Faten Hamama a négyéves Tarekkal.

Fotó: Douglas Miller / Getty Images Hungary

1966-ra megromlott a kapcsolatuk, úgy érezték, mindketten mást akarnak az élettől, így a szakítás mellett döntöttek. Mivel nagyon szerették egymást, a válásra csak 1974-ben került sor. Omar Sharif ezután soha nem nősült újra, mindig azt hangoztatta, ő csak Fatent szerette, senki mást nem tud. Az asszony másképp gondolkodott, ő később másodszor is férjhez ment, választottja egy orvos volt. 

Omar Sharif 2015. július 10-én halt meg, szinte napra pontosan fél évvel azután, hogy Faten Hamama elhunyt 2015. január 17-én. Tarek Sharifnak két fia született, Omar Junior és Karim. Előbbi színész lett, mint a nagyszülei. 

Sean Connery özvegye bikiniben

Képes összeállításunkban megnézheted Sean Connery özvegyének legfrissebb fotóit. Találhatsz Michaeline-ről olyan felvételeket is, amelyeken még a színészlegendával együtt szerepel.

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images/J. Vespa

Source link