Pokorny Lia és Mészáros Máté főszereplésével szeptember 15-től játsszák a mozik Nyugati nyaralás című krimivígjátékot Tiszeker Dániel (#Sohavégetnemérős, Nagykarácsony) és Lévai Balázs rendezésében. 

A ’80-as évek Magyarországában játszódó alkotás díszbemutatóján számos sztár is megjelent. 

Pokorny Lia és a Nyugati nyaralás

Maurer Gyuri ügyes, veszprémi autószerelő, aki mindent meg tud oldani – még a pártvezetők Ladáit is ő szereli. Családja a Riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Gyuri hirtelen megvilágosodik: kölcsönveszik egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját. A német verdával és papírokkal a Nyugatra igyekvő magyarok helyett Nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a “kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele… 

Pokorny Liát számos filmben és sorozatban láthattuk, első filmfőszerepe a Nyugati nyaralás, amit ötvenévesen kapott meg, örömtáncot járt, amikor megtudta. A díszbemutatón káprázatosan nézett ki. Képes összeállításunkban megnézheted az est többi sztárját is.

Cover-fotó: Profimedia

Source link