A KSH legfrissebb adatai szerint nagyon nagy az orvoshiány a fővárosban. 

Bár Budapesten könnyebben elérhetők az orvosi ellátások, mint az ország többi részében, itt az orvoshiány is jóval nagyobb, írja a HVG.

Ilyen nagy az orvoshiány Budapesten

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szeptemberi adatai szerint Budapesten 92 háziorvosi praxis és 81 alapellátó fogorvosi praxis betöltetlen. Ha az ország egész területét nézzük, akkor összesen 843 alapellátó praxis üres, írják. Ebből a 843 betöltetlen helyből 607 háziorvosi, 236 pedig fogorvosi praxis az Országos Kórházi Főigazgatóság információi szerint. 

Fotó: Israel Sebastian / Getty Images Hungary

Bár a fővárosban könnyebben elérhetők az egészségügyi szolgáltatások, de az orvoshiány is jelentősebb, jegyzi meg ehhez kapcsolódóan aNapi.hu

A KSH szerint 2020-ban országosan 37,1 ezer orvos és 101,3 ezer szakdolgozó volt a rendszerben, pedig 42 ezer orvosra és 105 ezer szakdolgozóra lett volna szükség, írják.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fővárosban 2020-ban 903 háziorvos és 288 házi gyermekorvos dolgozott. Országosan az orvosi praxisok 3,7 százaléka, Budapesten pedig 5,4 százaléka volt betöltetlen. A szakdolgozók szintén nagyobb arányban hiányoztak a fővárosban, mint vidéken, írják. 

Vicces tábla jelent meg az orvosi rendelő előtt: mókás kedvében volt a doktor

A macskák személyisége kiapadhatatlan humorforrás, és ezt állatorvosok is pontosan tudják.

Képek: Getty Images Hungary

Source link