A ropogós darált húsos tepsis krumpli maga a megtestesült egyszerűség: csupa olyan hozzávalóból készül, amit mindenki ismer, és jó eséllyel tart is otthon, az eredmény mégis ellenállhatatlan. Ha szereted a csípőset, egy pici Cayenne-borsot is tehetsz hozzá.

A krumplit héjában főzd meg 15 perc alatt. Nem baj, ha a közepe kicsit nyers marad még, a lényeg, hogy nagyjából megpuhuljon, de ne essen szét. Ha kész, tedd hideg vízzel teli edénybe. Amikor kihűlt annyira, hogy kézbe tudd venni, hámozd meg és karikázd fel.

Közben állítsd össze a darált húsos részt. A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre. Húzd le a tűzről, adj hozzá pirospaprikát, majd keverd bele a darált húst. Sózd, borsozd, szórd meg kis Cayenne-borssal, majd tedd vissza a tűzre, és párold fehéredésig. A sajtot reszeld meg, a tejszínt is fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal.

A felkarikázott krumpli felét oszd el egy tepsiben. Egyengesd el rajta a darált húst, locsold meg kis fűszeres tejszínnel, majd fedd be a maradék krumplival, és arra öntsd a tejszín másik felét. Szórd meg a tetejét gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára, hogy az ízek jól összesüljenek. Ha ropogósan szereted a sajtot a tetején, az utolsó negyedórában vedd le róla a fóliát, hogy megpirulhasson.





Source link