Amikor az ember szeretne szépen berendezni egy szobát, minden apró részletre odafigyel. A színek harmóniájára, a minták összecsengésére, és rendszerint arra törekszik, hogy a végeredmény ne legyen sok.

Van azonban egy eset, amikor a cél éppen az, hogy az összhatás igenis sok legyen, ám a szó pozitív értelmében. Színek és minták tobzódása, hangulatok kavalkádja, a szemnek jóleső, gyönyörködtető összevisszaság. A szabály az, hogy nincs szabály. Kerülhet pepita mellé virágos, vagy piros a zöld mellé. A maximalista belterek ezt hozzák. Olyanok, akár egy nagy zacskó tarka cukorka, melynek az ízei, eper, alma, citrom és meggy, akármilyen eltérőek is, tökéletes összhangot alkotnak. Az ilyen stílusú helyiségek berendezése nem kis kihívás, hiszen az egész munka egy merész tánc a vékony jégen. Sok finomhangolást igényel, de a csodás végeredmény megéri a fáradságot.

Helyiségek maximalista stílusban

A következő fotókon mutatunk néhány maximalista stílusban berendezett helyiséget inspirációként. Egy biztos: ezt a harmonikus diszharmóniát csak imádni lehet. 

Source link