Ez a krémes sonkás-sajtos tészta a fűszeres, tejszínes mártásnak köszönheti az igazi karakterét. Ha kétféle sajtot olvasztasz a tetejére, még jobban kihozza az ízeket. Bármilyen tésztából készítheted, amit épp találsz a kamrában.
A tésztát lobogva forró sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. A vajat olvaszd fel egy lábosban, és futtasd meg rajta a zúzott fokhagymagerezdeket. Szórd rá a lisztet, pirítsd egy-két percig, majd fokozatosan, kézi habverővel folyamatosan kevergetve adagold bele a tejet és a tejszínt is. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és rotyogtasd, amíg besűrűsödik. Ekkor add hozzá mindkétféle reszelt sajt felét, és hígítsd a tészta félretett főzővizével úgy, hogy ne túl sűrű, krémes állagot kapjon.
A sonkát kockázd fel. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, vagy kenj ki vajjal. Egyengesd el benne a tésztát, forgasd össze a szósszal és a sonkával, oszd el a tetején a maradék reszelt sajtot, és told 200 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg a sajt a tetején megpirul.
Source link