A sütés nélkül készülő csokis keksztortához alig kell hozzávaló: az alapja darált vajas keksz, a teteje krémesre olvasztott étcsoki. A tetejét díszítheted friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel, de anélkül is nagyon finom.
A vajat olvaszd fel. A kekszet darált le, keverd össze az olvasztott vajjal. Egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt torta- vagy piteformában, lapogasd le a felületét, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet. Ehhez az étcsokit törd darabokra, és tedd egy kis lábosba. Öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. A krémet oszd el a kekszes alapon, szórd meg ízlés szerinti gyümölcsökkel, és tedd be a hűtőbe két-három órára, amíg megdermed, és szeletelhetővé válik. Mélyhűtőbe is rakhatod, akkor fél óra alatt össze is áll.
Source link