Egy hangya arcáról készült fotó hasít az interneten, amelyet egy litván fotós, dr. Eugenijus Kavaliauskas készített.

A kép a Nikon által szervezett, Small World Photomicrography Competition fotóverseny egyik idei versenyzője volt és akár egy horrorfilm egyik szereplőjét is ábrázolhatná. 

Ennyire ijesztő egy hangya arca közelről

Bár már korábban is készültek szuperközeli felvételek hangyákról, dr. Eugenijus Kavaliauskas képe eddig a leghatásosabb, a mikroszkóp alatt ötszörösére nagyított kép tényleg csak az erős idegzetűeknek ajánlott. A vörös szemek, a dühösnek látszó arckifejezés, az aranyszínű „agyarak”, mind-mind akár egy új horrormozi főgonoszához is tartozhatnának. Valószínű, hogy a kép megtekintése után a legtöbb ember nem tud majd ugyanúgy a hangyákra nézni, mint eddig.

A fotó egyébként a Nikon’s Small World Photomicrography Competition fotópályázat egyik idei versenyzője volt, és a készítője imád a szabadban járkálni és megfigyelni a természet által alkotott különböző csodákat. Amikor mikrofotózással kezdett foglalkozni, eleinte ő is apró szörnyeknek látta az általa fotózott rovarokat, de mostanra hozzászokott a látványhoz és inkább csodálattal tanulmányozza a körülöttünk megtalálható, különleges élőlényeket. 

Beszakadt a kutya alatt a fagyott folyó jege: hihetetlen, ami ezután történt

Több mint egymillióan láttak a felvételt egy nap alatt.

Borítókép: Getty Images Hungary

Source link