Kevin és Dominique Gil mindketten a gyermekgondozásban dolgoznak, és észrevették, milyen nagy a probléma a területen, milyen nagy szükség van ideiglenes nevelőszülőkre. Így egy idő után úgy döntöttek, ők is vállalják a feladatot.

Négy évvel ezelőtt kaptak egy hívást, hogy vállalnák-e a tízéves Andrew-t, akinek ők biztosítanák a 26. ideiglenes otthont. Ők pedig rábólintottak a felkérésre.

Testvéreit örökbe fogadták, őt mindenki visszautasította

Andrew hatéves korában került intézetbe, ekkor vették el szüleitől, négy testvére közül pedig addigra már mindegyiküket örökbe fogadták. Ő azonban más volt, mint a többiek. A visszahúzódó, sok nehézséget átélt fiú a párnál töltött első héten szinte csak a szobájában ült, és régi képeket nézegetett, senkivel nem akart beszélni. 

Egy nap azonban Dominique és Kevin fia, Joc megkérdezte tőle, akar-e videójátékozni, Andrew pedig mindenki meglepetésére rábólintott a felkérésre. A két fiú közt gyorsan nagyon erős kötelék, majd szinte testvéri kapcsolat alakult ki. Andrew rengeteg traumát élt át, amik miatt nehezen kezelhetővé vált. Sokszor kiabált, és megpróbálta eltaszítani magától az embereket. Új nevelőszülei azonban nem adták fel, tudták, hogy csak szeretetre, gondoskodásra és türelemre van szüksége.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A pár nem tervezett örökbe fogadni, csak átmenetileg szeretett volna rászoruló, árva gyerekeknek segíteni, de Andrew megváltoztatta terveiket, miután két újabb adoptálási kísérlete hiúsult meg. Dominique úgy érezte, a sors nekik szánta a félénk fiatalt, aki okkal nem talált más szülőkre, méghozzá azért, mert velük kell lennie. A most már négygyermekes pár ezért megkérdezte tőle, szeretne-e végleg a családjukhoz tartozni.

Élete legnagyobb álma vált valóra

Dominique és Gill kicsit tartottak a választól, nem voltak benne biztosak, hogy Andrew náluk akar-e maradni, ám mindkettőjük meglepetésére a fiú örömkönnyekben tört ki a kérdés hallatán. Élete legnagyobb álma vált valóra azzal, hogy őt is örökbe fogadták, és igazi, szerető szülőkre és testvérekre lelt.

A fiú azóta már hivatalosan is a család tagja, három éve élnek együtt így hatosban, boldogan, a fiú pedig szépen megnyílt előttük, dühkitörései is csillapodtak, sőt egy éve vissza se tértek. Dominique elmondta, sajnos még mindig sokan furcsán néznek rájuk az utcán, mivel fekete párként fehér gyermeket fogadtak, pedig a bőrszín egyáltalán nem számít. A nő elmondta: a szeretetnek nincs színe, Andrew pedig ugyanúgy az ő fiuk, mint Joc.

Pöttöm babát fogadott örökbe a meleg pár

Richard Kocher és Brian Roth régóta vágytak egy gyermekre, ezért az örökbefogadás mellett döntöttek. Nagyon várták, hogy megcsörrenjen a telefon, és végre megérkezzen az a bizonyos hívás, amiben közlik velük, hogy szülők lehetnek. A szituáció azonban nem egészen úgy zajlott le, ahogyan arról álmodtak. Közölték velük, hogy három hónapnyi várakozás után kiválasztották őket egy akkor még meg nem született kislányhoz. De a jó hír mellé sajnos rosszat is kaptak.

Source link