Az 52 éves Dawn Lambert testtömegének közel kétharmadától szabadult meg életmód-változtatásának köszönhetően. Az angliai Newcastle városában élő nő attól tartott, ha nem adja le a felesleget, akkor még a születendő unokáit sem láthatja. 

167 kiló volt, ami számos egészségügyi problémát okozott, köztük cukorbetegséget, asztmát, vérrögösödést, migrénes fejfájást és irritábilisbél-szindrómát. 

Dawn Lambert fogyástörténete

Lipödémát is diagnosztizáltak nála, ami fájdalmas és makacs zsírlerakódást okozott a végtagjaiban, csontritkulástól is szenvedett és hashajtót kellett szednie ahhoz, hogy egyáltalán beinduljon a bélműködése. Egy műtét során még vérmérgezést is kapott, következményeként pedig krónikusfáradtság-szindróma alakult ki nála.

Hosszú évekig küzdött a súlyfeleslegtől, ám végül elhatározta, hogy csatlakozik a Slimming World nevű fogyókúrás csoporthoz, és az előírt étrendjüknek, testmozgásnak köszönhetően pár év alatt sikerült 57 kilót lefogynia. Ezzel az eredménnyel nem volt maximálisan elégedett, és még további 51 kilót fogyott, összesen 108 kiló túlsúlyt adott le.

Úgy tartja, ha kudarcot vallott volna a fogyásban, valószínűleg már nem élne. Világéletében túlsúlyos volt, ahányszor sikerült néhány kilót leadnia, mindig ugyanannyi vagy még több visszaszaladt rá, szenvedett a jojóeffektustól. A helyzetet csak tovább súlyosbította az asztmája, amitől még kevesebbet tudott mozogni, gyakorlatilag az inhalátora nélkül egy tapodtat sem mozdult.

profimedia-0718427352

– Tudtam, ha nem fogyok le, az egészségi állapotom csak romlani fog. Egyidőben nagyon sokat betegeskedtem, és egy májsebész azt mondta nekem, hogy olyan antitesteket talált a szervezetemben, amiknek jelenléte májelégtelenségre utal, ez pedig a szerv leállását is okozhatja. Közölte velem, hogy le kell adnom a súlyomból, hogy növekedjen az esélyem a túlélésre – mondta a nő a ChronicleLive oldalán.

– Nagyon megijesztett. Tudtam, hogy szeretném még látni a gyerekeimet megházasodni, és a jövőbeli unokáim születését is  szerettem volna megélni. Változtatnom kellet, vagy ezekről lemaradok, és ez egy nagyon rémisztő gondolta volt – tette hozzá.

A cikk az ajánló után folytatódik

Testvére tanácsára csatlakozott a fogyókúrás csoporthoz. Eleinte kétkedve állt hozzá, hiszen ő maga is sok diétás módszerrel próbálkozott korábban, de mindig farkaséhesnek érezte magát közben, így egyikük sem volt tartós. Azonban a Slimming World szakemberei megmutatták neki, hogyan készítheti el kedvenc ételeit egészségesebb verzióban, így nem kellett éheznie és lemondania sem a finom falatokról. Kiiktatta a transzzsírban, cukrokban és üres kalóriákban gazdag ételeket az étrendjéből, és tápanyagokban, rostokban gazdag élelmiszerekre cserélte.

Már néhány hónap elteltével érezte a változást, sokkal energikusabbá vált, és idővel rendszeres testmozgást is be tudott iktatni. Ahogy fogyott, úgy nőtt az önbizalma, napi rendszerességgel kezdett sétálni és a helyi konditerembe is kiváltott bérletet annak ellenére, hogy még most sem olyan az egészségi állapota, hogy intenzívebb edzésformát végezhessen.

profimedia-0718427335

Nemcsak az önbizalma és a testsúlya változott meg, hanem a ruhamérete is, az 54-es darabok helyett már 38-asokat vásárol. Noha még mindig krónikus betegségektől szenved, már tud olyan gyógyszereket szedni, amivel kordában tartja a tüneteket. Időközben két leányunokája is született, az egyikük négy-, a másik pedig  kétéves. Elmondhatatlanul boldog, hogy valóra vált az álma annak köszönhetően, hogy leszámolt a túlsúlyával. 

Hogy néz ki egy női test több mint 40 kiló fogyás után?

Amikor valakinek sikerül 40 kilót lefogynia, szinte teljesen átalakul a teste, ezt a változást mutatta meg nyolc nő az előtte-utána képeken keresztül.

(Képek forrása: Profimedia.)

Source link