Coolio szerdán hunyt el Los Angelesben, adta hírül a TMZ. A ’90-es évek egyik legnépszerűbb rappere 58 éves volt.

Meghalt Coolio

Szerda délután egy barátját látogatta meg, tudatta a lappal a rapper menedzsere, Jarez. Az ottlétekor bement a fürdőszobába, ám az ismerősének gyanús lett, hogy a sztár pár perc után nem tért vissza a mosdóból. Hiába szólongatta, nem kapott tőle választ, így benyitott hozzá, akkor látta meg, hogy az 58 éves előadó a földön feküdt eszméletlenül.

2022. szeptember 18-án még fellépett.

Fotó: Daniel Boczarski / Getty Images Hungary

Azonnal hívta a mentőket, ám nem tudtak rajta segíteni, már a helyszínen halottnak nyilvánították. Jarez elmondta, a szakemberek arra gyanakodtak, hogy hirtelen szívleállás okozhatta a problémát. Egyelőre nem jelentették be halálának hivatalos okát.

A halottkém a boncolást követően tudja megállapítani, mi történt a rapperrel, illetve elvégeznek nála egy toxikológiai vizsgálatot is. A TMZ megtudta, hogy a nyomozók nem találtak kábítószert Coolio halálának helyszínén. 

A magyarok elsősorban a Gangsta’s Paradise című slágerét ismerhetik tőle, a dal az 1995-ben megjelent Veszélyes kölykök filmzenéje volt, az alkotásban Michelle Pfeiffer játszotta a főszerepet.

1963. augusztus 1-jén született Artis Leon Ivey Jr. néven Pennsylvania államában, mielőtt a rappelésnek szentelte volna végleg az életét, önkéntes tűzoltóként szolgált, illetve a Los Angeles-i repülőtéren biztonsági őrként dolgozott.

1987-ben dobta piacra első kislemezét Whatcha Gonna Do? címmel, de az még nem hozta meg a várva várt sikereket. 1991-ben csatlakozott a Los Angeles-i WC and the Maad Circle rapcsapathoz, de az 1995-ös év volt sorsfordító számára, amikor szólóban kiadta a Gangsta’s Paradise-t. Hetekig uralta vele a slágerlistákat, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Európában is imádták a dalt az emberek. 1996-ban még Grammy-díjat is kapott ezért a számáért.

Karrierje során nyolc nagylemeze jelent meg, az utolsót 2009-ben adta ki From The Bottom 2 The Top címmel. Az utolsó éveiben már csak kislemezek jelentek meg tőle, a legutolsó 2022 júliusában jött ki The Floor Is Lava címmel.

Sztárok, akiktől 2021-ben búcsúztunk

Képes összeállításunkkal azokra a hírességekre emlékezünk, akik 2021-ben hunytak el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Source link