Talán sokan eljátszottak annak gondolatával, hogy Kamilla királynét vajon hogyan nevezhetik Vilmos herceg és Katalin hercegné gyerekei, György, Charlotte és Lajos.

Angela Levin, a királyi család életrajzírójának új könyvéből, amely a Camilla: From Outcast to Queen Consort címet kapta, kiderült, Vilmos herceg ragaszkodott hozzá, hogy a csemeték ne nevezzék őt nagymamának.

Kamilla királynét így nevezik Vilmos herceg gyerekei

Se a nagymama, se a mostohanagyi kifejezések nem megengedettek a három testvér számára, Wales újdonsült hercege Diana hercegnő miatt ragaszkodik ehhez a szabályhoz, hiszen ha 1997-ben nem hunyt volna el, akkor ma ő töltené be a nagymama szerepét.

Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

– Vilmos mindazonáltal világossá tette, hogy Kamilla hiába az apja felesége, azonban nem mostohanagyanyja a gyerekeinek, György hercegnek, Charlotte hercegnőnek és Lajos hercegnek bár két nagypapája van, de már csak egy nagymamája él – olvasható az életrajzíró könyvében.

Kamilla tiszteletben tartja mostohafia döntését, nem is próbál meg a pótnagyi szerepében tetszelegni. Azért sem akar ebbe a szerepbe kerülni, mert tisztában van vele, hogy Katalin hercegné szülei, Carole és Michael Middleton mennyire közel állnak az unokáikhoz.

Névtelen2

Fotó: Debbie Hickey / Getty Images Hungary

Kamillát ehelyett másképp nevezik a gyerekek, erről ő maga mesélt még 2016-ban a Royal Variety Performance jótékonysági eseményen, írta meg a Daily Express.

Pont Lady Gagával beszélgetett a rendezvényen, ekkor a királyné elkotyogta az énekesnőnek és színésznőnek, hogy Katalinék gyerkőcei a Gaga becenevet aggatták rá. Nem tudja, hogy miért pont ezt a nevet kapta tőlük, de nagyon édesnek gondolja azt.

György, Charlotte és Lajos nem ismerhették meg Vilmos és Harry édesanyját, ettől függetlenül rendszeresen hallanak róla történeteket, ha a szívek királynőjére hivatkoznak, akkor úgy hívják maguk között, hogy Diana nagyi.

Kamilla királyné életútja

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük, hogyan változott Kamilla az évek alatt.

Modern idők – Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Source link