A tartalmas hosszú hétvégék célpontjaiként szóba kerülhetnek a szomszédos országok, így Ausztria vagy Szlovénia hangulatos városai, de akár Olaszország könnyebben elérhető régiói is. Természetesen a sokszínű, izgalmas Csehország sem maradhat le a listáról.

Az országban a legtöbb turistát a gyönyörű Prága vonzza, ahol rengeteg látnivaló, ám meglehetősen nagy tömeg is várja az érkezőket egész évben.

Csehország tele van könnyen elérhető, mégis meseszép, történelmi jelentőségű várossal, így érdemes a fővároson túl is felvenni néhány úti célt a bakancslistára. 

Cseh városok

A városnéző túrák minden évszakban ideális programot jelentenek, hiszen csapadékosabb, hűvösebb időjárás esetén is bőven kínálnak lehetőséget a szabadidő eltöltésére. A következő cseh városok közül több akár busszal vagy vonattal is gyorsan és kényelmesen elérhető, így még a parkolással sem kell foglalkoznotok az utazás alatt.

Nézz tovább: Prága is kihagyhatatlan

Prága tökéletes úti cél lehet a téli kiránduláshoz. Bár a tömeg nagy, van néhány izgalmas célpont, amit a helyiek is imádnak.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Source link