A kirándulás élménye nem csupán a helyszínen vagy a társaságon, hanem az öltözeten is múlik: egy kényelmetlen, az időjáráshoz nem illő ruházat nehezebb terepen szó szerint megkeserítheti a hosszas menetelést. A túrázók szettjének legfontosabb darabja a bakancs, amiből érdemes minőségi, időtálló típust választani.

Egy igazán masszív túrabakancs hosszú távon is megbízható társ: bírja a strapát nehezebb terepen is, kényelmes, jól tartja a lábat. A külcsín másodlagos, a talp és az anyag azonban döntő szereppel bír, hiszen jó, ha esőben, sárban, csúszós avaron és késő ősztől akár fagyosabb reggeleken is nyugodtan felveheti az ember.

Túrabakancsok őszre

Az ár természetesen minden vásárlásnál fontos szempont, és kisebb kirándulások esetén felesleges is a speciális ruházat beszerzése. Sokat spórolhat az ember például egy olcsóbb hátizsák vagy egyszerű, szellőző pamutruházat beszerzésével, ám a kényelmes bakancs a láb egészségét is szolgálja. Ha tehát valaki évekre tervezne a lábbelivel, érdemes legalább 20-30 ezer forintot áldoznia az adott termékre, vagy követni a boltokban az akciókat, utolsó darabokat. Az alábbi körképben a pillanatnyi árak szerepelnek, melyek idővel változhatnak, a pontos árakat keresd az adott üzletben.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Source link