Hatalmas magyar sikerrel zárult az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazás. A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak, ráadásul minden idők legtöbb szavazatával.

A Szent István téri adventi rendezvény így triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett, és a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.

Az Advent Bazilika 2022-ben is Európa legszebbje

Újra a magyaroké Európa legjobb karácsonyi vására. Az elismerést minden idők legtöbb szavazatával a Szent István téren rendezett Advent Bazilika nyerte el a Europen Best Destination utazási portál online szavazásán.

Idén a december 8-án induló, tíz napig tartó versenyen 21 európai város, Budapest mellett többek között Prága, Gdansk, Salzburg, Pozsony, Brüsszel, Manchester, Bécs, Madeira, Tallin, Madrid, Drezda és Edinburgh ünnepi vására vett részt.

2022-ben rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezzel 2019 és 2021 után immár harmadszor nyerte el az Európa legjobb karácsonyi vására címet, ez a bravúr korábban csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült. A budapesti rendezvény a triplázás és a legjobbak legjobbjának járó elismerés mellé ráadásul a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is elnyerte. A szervezők közleményükben kifejezték köszönetüket is mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a sikerhez.

Ezért olyan sikeres a Bazilika Advent

A European Best Destinations azt is leírta, miért lehet annyira szerethető és népszerű a budapesti karácsonyi vásár. Méltatták többek között a varázslatos helyszínt, a rendezvény évről évre a Szent István-bazilika előtt, a főváros egyik legimpozánsabb, lélegzetelállítóan szép terén kap helyet. A vásár „Ahol a szeretet kézen fog.” mottóval indult el 2023. november 18-án, és egészen január 1-ig, újév napjáig tart.

Az utánozhatatlan hangulat és a széles programkínálat is a sikerek mellett szól. Az oldal leírta, hogy 120 kézműves kiállító, gasztronómiai kalandok, szívmelengető programok várják az érkezőket Budapest szívében. Megjegyezték azt is, hogy az eseménybe több jótékonysági szervezetet bevontak a szervezők, hogy ilyen formában támogassák a rászorulókat karácsony előtt.

Ausztria karácsonyi vásárait is imádjuk

Gyönyörű adventi vásárokból nincs hiány Ausztriában. Egy kis kiruccanást mindenképp megérnek, ha a budapestieket végigjártad már.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Source link