Ausztria legnagyobb síszövetsége készen áll a 2023/2024-es téli szezonra. A Ski amadé síszövetségben találhatók Salzburg tartomány és Stájerország legszebb síterepei. Az öt sírégió – Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és a Großarltal – számos újdonsággal és különleges ajánlattal készül, melyeket egy budapesti sajtótájékoztató keretében mutatott be dr. Christoph Eisinger, a Ski amadé síszövetség ügyvezetője és Gerhard Wolfsteiner, a Salzburger Sportwelt régió ügyvezetője.

A téli sportok kedvelőinek összesen 760 kilométernyi sípálya és 270 modern felvonó áll a rendelkezésére egyetlen síbérlettel. A 356 tökéletesen karbantartott sípálya mellé ráadásul lenyűgöző alpesi panoráma és hangulatos hütték egész sora is társul.

A Ski amadé 2023-as ajánlatai

A Ski amadé-régiókban töltött téli üdülés minden vendéget felpezsdít. Itt a hegyek nemcsak álomszerű alpesi tájakat kínálnak, hanem hihetetlenül sok téli eseményt is, ami garanciát jelent a felejthetetlen téli üdülésre. A kínálat a kulináris élvezetektől és a sportos kihívásoktól kezdve az első osztályú zenei eseményeken át a fergeteges koncertekig terjed. 


„Back2Ski“: ajánlat a sípályákra való visszatéréshez

Akik szívesen felfrissítenék a téli sportok iránti szenvedélyüket, azoknak most van okuk az örömre. Az új Back2Ski ajánlat tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy visszataláljanak a sípályára, és újra átéljék a síelés páratlan érzését. Tökéletes tehát azoknak, akik úgy döntenek, hogy visszatérnek a sípályákra. Az ajánlat 2023. december 11. és 19. között, 2024. január 8. és 30. között, valamint 2024. március 4. és 26. között foglalható. Magában foglal egy kétnapos tanfolyamot egy privát síoktatóval, alkalmanként két órában, 13 órától 15 óráig. Ideális pároknak vagy barátoknak, akik újra szeretnének síelni. Jelentkezni közvetlenül a Ski amadé síterepeken, az akcióban részt vevő síiskolákban lehet.

Zenei rendezvények 

A Ski amadé nemcsak fantasztikus sípályákat kínál, hanem különleges zenei élményeket is. A Schladming-Dachstein régióban a téli szezon például mindjárt egy nagy durranással kezdődik, amikor a decemberi szezonnyitó alkalmával Robbie Williams ad koncertet.

A Ladies Week során Großarlban menő koncertek színesítik a programkínálatot. A közönséget a The Voice sztárja, Alexander Eder és az ismert osztrák művésznő, Melissa Naschenweng pörgeti majd fel. Különleges élményben lehet része a vendégeknek a Sportgasteinban tartott Palmen auf den Almen rendezvényen is, ahol a látogatók pálmafák alatt, nyugágyakban pihenhetnek, színes koktélokat szürcsölhetnek és lüktető dallamokat hallgathatnak. A hegyi panoráma és a zenei aláfestés rendkívüli kombinációja egyedülálló hangulatot teremt.


sieles

Akciódús sportos programok

A Salzburger Sportwelt olyan látványos eseményeknek ad otthont, mint a sívilágkupa női éjszakai szlalomversenye Flachauban, ahol a pályát reflektorok világítják meg. Altenmarkt-Zauchensee-ben a lesiklás és a szuper-G állítja kihívás elé a női sívilágkupa versenyzőit. Schladming-Dachstein a férfisí-világkupa éjszakai műlesiklásának és óriás-műlesiklásának, míg a Reiteralm a síkrosszvilágkupának ad otthont.

Aztán ott vannak a snowboardvilágkupa izgalmai is, amelyek a Gastein régiót a világ legjobb snowboardosainak a találkozóhelyévé teszi. A Flachauwinkl-Kleinarlban található Absolut Parkban ismét megrendezik a Spring Battle-t, hogy a világ minden tájáról érkező freeski- és snowboardprofik bemutathassák legújabb trükkjeiket. 


gasztro2

Kimagasló ízélmények az Alpokban

A Ski amadéban a sport mellett a kulináris élmények is meghatározóak. A 2024. március 9. és 16. között megrendezésre kerülő Sí- és borélményhét alkalmával a síkunyhók és éttermek különleges kulináris színpadokká alakulnak át „síelés és osztrák borok” mottóval. A programban részt vevő hüttékben különleges kulináris élmények, borkóstolók és kísérőprogramok várják az ínyenceket.

Egy másik csúcspont a Hochkönigen megrendezett kézművessör-fesztivál, amely a sörök különféle ízvilágát mutatja be. A kézműves söröket nemcsak a szállodákban, hanem számos síkunyhóban is felszolgálják, ahol DJ-k is fellépnek, valamint élőzene is szórakoztatja a vendégeket.

A termelői piac és a síelés találkozása – így lehetne jellemezni az Alpok legmagasabban fekvő termelői piacát. Az esemény évek óta szerves része a Sí- és borélményhétnek, és számtalan finomsággal várja az érdeklődőket. A regionális gazdák és termelők bemutatják legjobb termékeiket – legyen szó sajtokról, pálinkákról, lekvárokról vagy teákról. Több mint 15 termelői standon lehet kóstolni és vásárolni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon – Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL – Vidám Színpad

Promóció

A Salzburger Sportwelt meglepetései

A Salzburger Sportwelt a Ski amadé szívében változatos télisportkínálatáról ismert és kedvelt. De még a 760 kilométer hosszú pályáktól távolabb is Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben és Filzmoos üdülőhelyei hatalmas kínálattal várják 2023/24 telén. Alternatív téli sportok, például a szánkózás, a sítúra és a biatlon ugyanúgy kipróbálhatók, mint hőlégballonnal a hófödte Alpok felett lebegni.

Hőlégballonutasaként a levegőben

A filzmoosi tél kínálja a legjobb feltételeket a hőlégballonozáshoz: az elmúlt négy évtizedben a hely a nemzetközi hőlégballonozás legnagyobb alpokbeli téli találkozóhelyévé fejlődött. 2024. január 13. és 27. között kerül megrendezésre a 45. Dopgas Balloon Trophy Filzmoos, amelyen tíz nemzet mintegy ötven csapata mérkőzik meg egymással különböző versenyeken. Nagyszerű látvány a résztvevőknek és a nézőknek egyaránt! Ebben az időszakban a Bischofsmütze és a Dachstein-hegyvonulat csodálatos panorámája előtt is kínálnak foglalható ballonos túrákat.

A Nemzetközi Hőlégballonhetek csúcspontja a „Hőlégballonok éjszakája”, a hőlégballonok megvilágításának hagyománya 2021. január 16-án. Azok számára, akik a hőlégballonozást túl magasröptűnek találják, a Filzmoos (alternatív) téli sportok széles választékát kínálja a biatlontól és a sífutástól kezdve a snowbike-on és a lovas szánkózáson át a síszafariig és szánkózásig. A www.filzmoos.at oldalon találsz róla több információt.


holegballon

Fotó: Salzburger Sportwelt/Eduardo Gellner

Radstadt leghosszabb szánkózós élménye

A Dachstein-hegyvonulat és a Radstädter Tauern közötti egyedülálló elhelyezkedésének köszönhetően a Radstadtot szó szerint körbeölelik a hegyek. A Rossbrand-hegység lábánál fekvő, ötezer lakosú kisváros középkori hangulatával és egyedülálló természeti környezetével varázsolja el a látogatókat. A családbarát és szélvédett Radstadt-Altenmarkt sípálya mindkét oldalról nyolcüléses vagy tízszemélyes kabinos felvonóval érhető el. A sírajongók nagyra értékelik a hóbiztos síterületet a széles és tökéletesen ápolt lejtői miatt.

Radstadt egyik abszolút látogatói fénypontja a hat kilométer hosszú, megvilágított szánkópálya. Könnyen megközelíthető a nyolcüléses gondolafelvonóval, és használatát napközben a Ski amadé síbérlet tartalmazza. Itt tájékozódhatsz: www.radstadt.at.


Lumberjack

Fotó: Salzburger Sportwelt/Markus Fischer

Ausztria első minősített bio hegyi étterme

A Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarlban található Lumberjack hegyi étterem az első bio sí- és hegyi hütte az Alpokban, amely nemcsak a „bio” rajongóit lepi meg, hanem a flexitáriánusokat, a vegetáriánusokat és a vegánokat is. Minden biotermék a közvetlen környezetből származik, és világos származási elvek alapján kerül kiválasztásra. A tágas Food Hall nyolc állomásból áll, ahol a vendéglősök és bioséfek a vendégek előtt készítik el ételeiket.

A hegyi étterem építészeti szempontból is lenyűgöző: két fényárban úszó emeleten helyezkedik el nyitott galériával, hatalmas télikertekkel és nagy teraszokkal, a hangulatos fatüzelésű kályhák körül a padokon nemcsak lakomázni, hanem kikapcsolódni is remekül lehet. A www.wagrain-kleinarl.at oldalon találod a részleteket.

Olvass tovább: hajmeresztő sípályákat mutatunk

Csak a legtapasztaltabbaknak érdemes felkeresniük a legrémisztőbb sípályákat.

Cover-és ajánlóképek: Salzburger Sportwelt/Eduardo Gellner

Source link