Magyarországon a legtöbb turista Budapestet és a balatoni régiót célozza meg, ezért mindig érdekes, amikor vidéki városok kerülnek fel egy-egy toplistába a neves turisztikai lapokban.

A turisztikai preferenciák szerteágazók: akad, aki a városnéző túrákat részesíti előnyben, más a kaptatósabb hegyi kirándulásokért rajong, vagy a tenger kékségét szeretné naphosszat csodálni egy pezsgő parti városkában. Azon utazók számára, akik a kisebb, élhető városok hangulatáért kerekednek fel, több szép városunkat is ajánlja a brit Time Out magazin.

A legjobb magyar városok külföldieknek

Bár Budapest megannyi listán előkelő helyen végez, ami a nemzetközi turizmust illeti, ahogy azt korábbi cikkünkben megírtuk, legutóbb még az irodalomrajongók térképére is felkerült, az ország telis-tele van szépséggel, amire egyre több turista felfigyel.

A brit lap hét magyar várost ajánlott felfedező kedvű olvasóinak, hangsúlyozva, hogy a magyar fővárostól mindegyik úti cél elérhető legfeljebb néhány órán belül, így egy budapesti túrát is jól kiegészíthetnek.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezeket tartják a legjobb úti céloknak 2024-ben: magyar város is felkerült a listára

Ismét egy fontos listára került fel a magyar főváros.

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Source link