Marokkó télen-nyáron kedvelt úti cél az európai turisták körében, hiszen nem kell sokat az eléréséhez, mégis egy teljesen más világba enged bepillantást. A különleges kultúra szerves része az építészet, ami sok helyen egészen eltér az itt megszokottól.

Chefchaouen az ország északi részén, nem messze a Gibraltár-szorostól helyezkedik el a Rif-hegység lábánál. A szűk, meredek utcácskái már önmagukban is egyedülálló élményt nyújtanak a mediterrán városok kedvelőinek, kék színben pompázó házai pedig még varázslatosabbá teszik a helyet.

Marokkó kék gyöngyszeme

A 42 ezer lakosú települést 1471-ben alapították a portugál invázió elleni erődként. 1920-ban spanyol fennhatóság alá került, nem csoda, hogy a városban főleg ezt a nyelvet beszélik – ellentétben Marokkó többi részével, ahogy az arab és a francia a legelterjedtebb nyelv. 1956-ban került vissza Marokkóhoz, azóta pedig folyamatosan terjeszkedik, és bár még mindig nem olyan népszerű turistacélpont, mint például Marrákes, Rabat vagy Tanger, már egyre többen kezdik felfedezni a hely szépségét és kék épületeinek varázslatos világát.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Source link