A parádfürdői Erzsébet Park Hotel*** különlegessége ez a Magyarországon egyedülálló természeti jelenség, amelyet a szaknyelv „mofettá”-nak vagy „szárazfürdő”-nek nevez. A mofetta vulkanikus tevékenységhez kötődő, a talajból 1000 méter mélységből feltörő széndioxid és radon tartalmú gáz. Ez a természetes gyógygáz elsősorban az érbetegségben szenvedőknek jelent segítséget.

A Mátra gyógyító kincse

Az Erzsébet Park Hotel*** gyógyászati központja 2011. július 1-jén nyitotta meg kapuit a terápiás és rekreációs célból érkező vendégek számára, a Parádfürdői Állami Kórház szoros szakmai együttműködésével.

Fizetett tartalom.

Célunk, hogy magas színvonalú mofetta-kezelést igénybe vevő vendégeink igényes szállodai ellátásban részesüljenek a Mátrában töltött napok során. Köztudott a mofettázás gyógyító hatása, mely a mátrai klímával és a szállodánkban igénybe vehető wellness szolgáltatásokkal összekapcsolva garantált fizikális és szellemi megújulást biztosít.

A kezelés szakápolói felügyelet mellett történik egy széndioxiddal mellmagasságig feltöltött mofetta medencében.

Fizetett tartalom.

Fizetett tartalom.

A gázegyveleggel történő kezelés során a bőrön keresztül a keringésbe jutó szén-dioxid értágító hatása reumatológiai, mozgásszervi, érrendszeri és cukorbetegségek terápiájában nyújt úttörő megoldást. Az általános közérzetjavítás mellett értágító, immunrendszer stimuláló hatása ismert, továbbá a fokozódó vénás- és nyirokáramlás eredményeképpen valamennyi szerv vérellátása nő. Naponta 25 percet lehet a mofettában eltölteni, melyet legalább két héten keresztül érdemes megismételni, majd – a betegség állapotától függően – kúraszerűen ismételten igénybe venni.

Fizetett tartalom.

Fizetett tartalom.

A mofetta kezelés ára 2.200 Ft, OEP finanszírozás esetén a vendégnek 1.180 Ft önrészt kell fizetnie. 

További gyógyászati kezelések széles választéka vehető igénybe a mofetta kezelés kiegészítéseként, mint pl. elektroterápia, magnetoterápia, ultrahang kezelés, gyógytorna, gyógymasszázs, gyógyvizes ivókúra, stb.

 További információkért látogassa meg a www.erzsebetparkhotel.hu/mofetta vagy a www.mofetta.com weboldalt.

(Képek forrása: Erzsébet Park Hotel)

Source link